Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Consecințele Brexit: Londra ar putea pierde poziția de capitală financiară a Europei în favoarea Frankfurtului

Consecințele Brexit: Londra ar putea pierde poziția de capitală financiară a Europei în favoarea Frankfurtului

Un articol de: - 28 Iun 2016, 18:41
Consecințele Brexit: Londra ar putea pierde poziția de capitală financiară a Europei în favoarea Frankfurtului Economic

Brexitul destabilizează sectorul economic al Marii Britanii. Londra ar putea pierde poziția de capitală financiară a Europei în favoarea, locul său urmând a fi luat de Frankfurt.

Conform unor surse din cadrul băncii de investiții americane Morgan Stanley, se analizează relocarea a 2.000 dintre angajații aflați în prezent la birourile din Londra, posibil în orașul german Frankfurt sau în cel irlandez Dublin, scrie BBC.

Printre joburile care ar putea fi mutate din Marea Britanie se numără cele care au legătură cu tranzacțiile cu euro, precum și alte funcții ale băncii de investiții și posturile înalte de conducere.KAUFLAND / LIDL / CARREFOUR / PROFI / MEGA IMAGE / AUCHAN. ANUNŢUL CE AFECTEAZĂ TOŢI CLIENŢII DIN ROMANIA

De asemenea, HSBC, cea mai mare bancă europeană, amenință că își va muta aproximativ 1.000 de angajați de la Londra la Paris, dacă Marea Britanie părăsește piața unică europeană. (Detalii AICI)

Totuși, Frankfurtul are argumente bune pentru a deveni noua capitală financiară europeană, în fața altor candidați precum Paris, Amsterdam sau Dublin.

Orașul german îndeplinește deja acest rol pentru economia germană, care este cea mai mare din UE. Aici își au deja sediul o serie de importante instituții economice, în special Banca Centrală Europeană, dar și bănci private de talie mondială, precum Deutsche Bank și Commerzbank. Mai mult, aici se află și Deutsche Borse, care era în proces de fuziune cu Bursa din Londra, și care a anunțat că sediul legal al companiei mixte va trebui stabilit acum la Frankfurt..

Districtul financiar al Londrei dă de lucru la 400.000 de persoane, găzduiește 251 de bănci străine și controlează circa 40% din piața mondială valutară. Zilnic se vând și se cumpără aici circa 2.700 miliarde dolari în monedă străină.

Citeşte mai multe despre:   Londra,   Brexit