Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Consilier prezidențial, despre Codul fiscal: România are nevoie de relaxare fiscală, dar e importantă maniera în care se realizează, etapizarea măsurilor care să nu aducă nicio vulnerabilitate (VIDEO)

Consilier prezidențial, despre Codul fiscal: România are nevoie de relaxare fiscală, dar e importantă maniera în care se realizează, etapizarea măsurilor care să nu aducă nicio vulnerabilitate (VIDEO)

Un articol de: - 17 Iul 2015, 13:21
Consilier prezidențial, despre Codul fiscal: România are nevoie de relaxare fiscală, dar e importantă maniera în care se realizează, etapizarea măsurilor care să nu aducă nicio vulnerabilitate (VIDEO) Economic

Consilierul prezidențial pe probleme economice, Cosmin Marinescu, a vorbit vineri la Cotroceni despre motivele pentru care președintele a ales să retrimită Codul Fiscal în Parlament.

În primul rând, acesta a făcut referire la textul Codului fiscal, mai exact la ultimul articol, 498, "care nu știu în ce măsură a fost citit cu atenție".

Astfel, Marinescu a susținut că "aplicarea noului Cod Fiscal ar încălca prevederile Codului Fiscal. Trebuie precizat că nu există acordul cu Comisia Europeană și Fondul Monetar Internațional, așa cum eronat a fost spus".

În plus, președinția susține că acest Cod fiscal vine în contradicție cu politica fiscală și subliniază că nu a fost prezentat un plan privind reducerea bugetară, nu se știe cum va arăta bugetul pentru 2016.

Așadar, potrivit Codului fiscal, situația macroeconomică ar putea fi expusă unor vulnerabilități, iar consilierul a explicat faptul că "politica fiscală duce impozitele în jos, politica bugetară ar duce cheltuielile în sus", iar performanțele recente în colectarea veniturilor trebuie confirmate din tmp pentru a susține o relaxarea fiscală.

Marinescu a subliniat că "e de la sine înțeles că România are nevoie de relaxare fiscală", însă "e importantă maniera în care se realizează, etapizarea măsurilor care să nu aducă nicio vulnerabilitate".

În ceea ce privește reducerea TVA-ului, Marinescu e de părere că "e dezirabilă, necesară. Problema e punerea laolaltă cu celelalte măsuri, în același moment. Această abordare de tip all-inclusive anihilează propriile șanse de reușită".

"Introducerea în trecut a unor taxe nenecesare a îngreunat introducerea altor taxe care trebuie să fie un obiectiv important pentru România", a spus oficialul.

Consilier prezidențial, despre Codul fiscal: România are nevoie de relaxare fiscală, dar e importantă maniera în care se realizează, etapizarea măsurilor care să nu aducă nicio vulnerabilitate


Citeşte mai multe despre:   Codul Fiscal,   Administratia Prezidentiala