Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Consiliul Concurenței a sancționat cu amenzi de peste 2 milioane de lei cinci companii acuzate de trucarea licitației pentru reabilitarea străzilor din Pitești

Consiliul Concurenței a sancționat cu amenzi de peste 2 milioane de lei cinci companii acuzate de trucarea licitației pentru reabilitarea străzilor din Pitești

Un articol de: George Lupu - 24 Sep 2020, 16:32
Consiliul Concurenței a sancționat cu amenzi de peste 2 milioane de lei cinci companii acuzate de trucarea licitației pentru reabilitarea străzilor din Pitești Economic

Consiliul Concurenței a împărțit amenzi de peste 2,2 milioane de lei între-un caz de trucare a licitației pentru reabilitarea străzilor din Pitești. Instituția a amendat cu 2.237.094 lei (aproape 468.000 euro) cinci companii din Pitești.

Este vorba despre: Construct Steel Market S.R.L. – 165.485,61 lei; Construcții Drumuri și Lucrări de Artă S.R.L. – 187.969,87 lei; Comesad Drumuri S.R.L. – 865.947,83 lei; General Trust Argeș S.R.L. – 649.623,96 lei; Selca S.A. – 368.066,74 lei.

Cele cinci companii sunt acuzate că s-au asociat pentru a participa cu o ofertă comună la procedura de achiziție publică, împărțită în cinci loturi, pentru reabilitarea străzilor din Pitești.

Aceasta a fost singura ofertă depusă în cadrul licitației. Potrivit Consiliului Concurenței, sub aparența de legalitate a constituirii asocierii, cele cinci firme s-au înțeles să nu se concureze între ele și să împartă contractele aferente celor cinci loturi ale procedurii.

Investigația a fost declanșată în anul 2018, în urma sesizării Administrației Domeniului Public Pitești, în calitate de autoritate contractantă, care a anulat ulterior licitația. Trei dintre companiile implicate, respectiv Construcții Drumuri și Lucrări de Artă S.R.L., General Trust Argeș S.R.L. și Selca S.A. au recunoscut încălcarea Legii concurenței, fapt ce a condus la reducerea amenzii aplicate acestora.

Citeşte mai multe despre:   Consiliul Concurentei,   Stiri Pitesti