Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Guvernul DRAGNEA - DĂNCILĂ a prăbușit cele mai mari BĂNCI din România pe BURSE: Cotațiile Erste și Raiffeisen sunt în picaj în toată regiunea! Măsuri excepționale luate în cazul Băncii Transilvania și BRD pentru a rezista

Guvernul DRAGNEA - DĂNCILĂ a prăbușit cele mai mari BĂNCI din România pe BURSE: Cotațiile Erste și Raiffeisen sunt în picaj în toată regiunea! Măsuri excepționale luate în cazul Băncii Transilvania și BRD pentru a rezista

Un articol de: B1.ro - 19 Dec 2018, 15:06
Guvernul DRAGNEA - DĂNCILĂ a prăbușit cele mai mari BĂNCI din România pe BURSE: Cotațiile Erste și Raiffeisen sunt în picaj în toată regiunea! Măsuri excepționale luate în cazul Băncii Transilvania și BRD pentru a rezista sursă foto: wsj.com Economic

Continuă valul de prăbușiri de pe bursele din regiune, ca urmare a măsurilor fiscal-bugetare marca PSD-ALDE. Acțiunile grupului austriac Erste Group Bank, proprietar al BCR, dar și cele ale rivalului Raiffeisen Bank International se depreciază puternic, anunță profit.ro.

Scăderea de 8% a cotațiilor Erste a tras în jos indicele de referință al Bursei de la Praga, care s-a depreciat cu 2% în prima parte a tranzacțiilor de azi, atingând astfel cel mai redus nivel din ultimele 16 luni.

Ba mai mult, scrie sursa citată, în Viena, acțiunile Erste se depreciau cu 7,69% în jurul orei 14:00 (ora României), în timp ce titlurile grupului bancar compatriot Raiffeisen consemnau un declin de 3,76%, după ce anterior au coborât la cel mai scăzut nivel începând cu luna iulie 2017. Prin urmare, indicele principal al bursei vieneze era în scădere cu 2,22%.

În acest context extrem de tensionat, BRD a extins limita maximă de scădere pentru acțiuni la 25%, de la 15% - cât este în mod obișnuit pentru titlurile cotate la Bursa de Valori București, scrie profit.ro. Decizia vine la doar o oră după ce Banca Transilvania a anunțat că a luat o hotărâre similară în cazul proprilor acțiuni.

Aceeași sursă mai scrie că astfel de extinderi ale limitelor de variație, mai ales în cazul unor acțiuni solide cum sunt Banca Transilvania și BRD, sunt măsuri excepționale și nu au mai fost aplicate de mult timp la BVB.
 

Citeşte mai multe despre:   erste bank,   Raiffeisen,   Banca Transilvania