Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Contrabanda cu ţigări a scăzut în iulie la 11,8%: Cea mai afectată regiune este nord-estul țării

Contrabanda cu ţigări a scăzut în iulie la 11,8%: Cea mai afectată regiune este nord-estul țării

Un articol de: B1 TV - 25 Aug 2013, 12:49
Contrabanda cu ţigări a scăzut în iulie la 11,8%: Cea mai afectată regiune este nord-estul țării Foto: glasul-hd.ro Economic

Piaţa neagră a ţigaretelor a scăzut în iulie la 11,8%, faţă de 12,6% în mai.

Cea mai afectată regiune este, pentru prima dată în ultimii ani, cea de Nord-Est, conform datelor companiei de cercetare Novel.

"Pentru luna iulie, notăm o scădere semnificativă în regiunile Nord-Vest şi Sud-Vest. Pentru prima dată în ultimii cinci ani, Nord-Est (26%) devine cea mai afectată regiune de comerţul ilicit, urmată de regiunile Vest (24,4%) şi Nord-Vest (13,5%). Din punct de vedere al provenienţei, produsele cu timbru de Moldova şi Ucraina rămân la un nivel aproximativ similar lunii precedente, furnizând 23,2%, respectiv 22,8% din comerţul ilicit. Serbia continuă tendinţa de scădere şi în luna iulie, până la 8,9%. Pentru prima dată în studiile pe care le realizăm am introdus noţiunea de «Cheap Whites», prin care definim mărci ieftine, care nu aparţin marilor producători şi care sunt destinate pieţei negre. Aceste aşa numite «Cheap Whites» deţin cea mai mare pondere din piaţa neagră, şi anume 34,9%" a declarat într-un comunicat Marian Marcu, directorul Novel Research.

El a menţionat că produsele inscripţionate "Duty Free" reprezintă 4,2% din comerţul ilicit.

Astfel de magazine mai există doar la graniţele cu Serbia, Ucraina şi Moldova, funcţionând în condiţii strict reglementate.


Citeşte mai multe despre:   tigari