Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Situație neplăcută la Casa de Pensii. Contribuțiile persoanelor care au fost în șomaj tehnic nu apar în baza de date

Situație neplăcută la Casa de Pensii. Contribuțiile persoanelor care au fost în șomaj tehnic nu apar în baza de date

Un articol de: Beatris Ionita - 09 Iul 2020, 17:24
Situație neplăcută la Casa de Pensii. Contribuțiile persoanelor care au fost în șomaj tehnic nu apar în baza de date FOTO: Pixabay.com Economic

Supriză neplăcută pentru persoanele care au fost în șomaj tehnic: deși contribuțiile s-au plătit, la Casa de Pensii nu s-au înregistrat taxele plătite în aceea perioadă, așadar oameni apar ca și cum nu au cotizat la pensie în timpul disponibilizării.

Contactați de hotnews.ro, reprezentanții instituției au declarat că este, cel mai probali o eroaore informatică, dar că nu știu dacă este vorba despre câteva cazuri sau dacă întrega baza de date a înregistrat astfel de omisiuni.

 

 

Nici Casa Națională de Asigurări de Sănătate nu a înregistrat contribuțiile persoanelor aflate în șomaj tehnic

 

 

O problemă similară a fost reclamată și la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, adică oamenii care se află în şomaj tehnic au fost refuzaţi de medici, deoarece apar ca neasiguraţi în sistemul public de sănătate.

Casa de Sănătate le-a solicitat angajatorilor să trimită formulare rectificative, pentru ca şomerii tehnic să fie asiguraţi.

„În momentul de faţă, o mare parte din angajaţii aflaţi în şomaj tehnic nu figurează ca asiguraţi în sistemul de sănătate. Au constatat acest lucru în momentul în care au fost nevoiţi să se prezinte la medic şi nu li s-au oferit serviciile medicale. Starea de fapt este gravă, deoarece angajaţii nu sunt asiguraţi, bazele de date sunt alterate, iar angajatorii sunt obligaţi să remedieze această anomalie pe banii şi pe timpul lor. Angajaţii sunt puşi pe drumuri, angajatorii supuşi la costuri suplimentare, contabilii puşi să muncească suplimentar şi gratis (că doar asta au făcut în această perioadă) ceea ce crează o stare de tensiune în relaţia angajat-angajator şi nu este benefică şi necesară nimănui în această situaţie grea pentru mediul economic. Nu este greşeala angajatorilor şi nici a contabililor, care traversează o perioadă dificilă”, a declarat Valentina Saygo, expert contabil.A adormit pe plaja din Costinești, lângă Obelisc. Când s-a trezit, turistul a avut parte de cea mai neplăcută surpriză

Experţii spun că de vine este comunicare defectuoasă între bazele de date de la Fisc, Casa de Sănătate şi Agenţia de Șomaj.

Citeşte mai multe despre:   Casa de pensii