Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Controalele continuă în rețeaua Carrefour. Directorul ANPC, Horia Constantinescu, pentru B1.RO: "Au 72 de ore pentru a trece prin revizie tehnică toate utilajele și a stabili un calendar de remediere"

Controalele continuă în rețeaua Carrefour. Directorul ANPC, Horia Constantinescu, pentru B1.RO: "Au 72 de ore pentru a trece prin revizie tehnică toate utilajele și a stabili un calendar de remediere"

Un articol de: Gabriela Del-Pupo - 01 Noi 2019, 11:30
Controalele continuă în rețeaua Carrefour. Directorul ANPC, Horia Constantinescu, pentru B1.RO: "Au 72 de ore pentru a trece prin revizie tehnică toate utilajele și a stabili un calendar de remediere" Economic

Urmare a controalelor de zilele trecute, când cei de la ANPC au descoperit o serie de nereguli grave în magazinele Carrefour, a avut loc o întâlnire între reprezentanții companiei și conducerea Protecției Consumatorilor. După această întâlnire, ANPC anunță că așteaptă de la Carrefour un calendar strict pentru reviziile tehnice care trebuie făcute pentru ca lanțul de magazine să poată redeschide cele două raioane unde activitatea a fost suspendată. Principalele probleme depistate au fost legate de ”expunerea spre comercializare a diferitelor sortimente de preparate culinare, în vitrine neigienizate corespunzător la temperaturi mai mici de +60 grade C și utilizarea de ustensile, tocătoare, cu grad de uzura avansat la zona de preparate culinare”, conform unui comunicat ANPC. Conducerea ANPC a anunțat că vor mai fi controlate și alte magazine din rețeaua Carrefour.

Sunt suspendate activitățile la cele două raioane, așa cum am transmis, iar retehnologizarea va avea nevoie de timp, ei nu pot să inventeze o vitrina acum. Și ei au obligativitatea în 72 de ore de a trece prin revizie tehnică absolut toate utilajele și a stabili un calendar de remediere. Așteptăm să ne transmită calendarul.

Sunt închise două raioane la cele două magazine din Băneasa și Park Lake. Le-am pus în vedere că același tip de abateri, dacă va fi depistat, oricare dintre punctele de lucru dacă va fi depistat va conduce la suspendarea raionului respectiv. Așa cum am făcut și acum Constanța, Brașov, Satu-Mare etc, cu siguranță vom verifica aleatoriu mai multe magazine din rețea” a declarat pentru B1.ro directorul ANPC, Horia Constantinescu.

Amintim că ANPC a făcut controale la 14 magazine Carrefour din țară unde au fost aplicate 35 de amenzi în valoare de 301.000 de lei. În total au fost retrase 1.423 de kilograme de alimente în valoare de peste 28.000 de lei.

Citeşte mai multe despre:   ANPC,   carrefour,   Horia Constantinescu