Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Veste mare pentru toţi părinţii: care sunt copiii ce primesc 10.000 de euro de la stat

Veste mare pentru toţi părinţii: care sunt copiii ce primesc 10.000 de euro de la stat

Un articol de: B1.ro - 03 Dec 2019, 13:55
Economic

Statul român intenţionează să ofere considerabila sumă de 10.000 de euro fiecărui copil care are de gând să-şi continue studiile, sa-si deschida o afacere sau să-şi cumpere o casă.

 

Cine beneficiază de această sumă?

 

Această veste este valabilă pentru copiii români născuţi după data de 1 ianuarie 2018. Fostul Guvern stabilise anul trecut, prin OUG nr. 99/2016, ca acești bani să fie acordați începând din luna martie a acestui an. Cu toate acestea, copiii nu primesc nici în 2017 banii pentru educație, pentru că o nouă amânare a fost stabilită prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 9/2017, scrie anamariavasile.com.

 

Cine primeşte 500 de euro pentru educaţie?

 

Statul s-a angajat să acorde, în scop educațional, 500 de euro pentru fiecare copil născut după data intrării în vigoare a Legii educației naționale nr. 1/2011, adică după 9 februarie 2011. Obligația este prevăzută chiar în acest act normativ, împreună cu condițiile în care se vor acorda banii pentru educație. 

 

Moș Nicolae se apropie cu pași repezi! Tradiții și superstiții. Cum trebuie să fie ghetuțele
 

Inițial, suma de bani trebuia acordată din 2013, însă Guvernul a tot amânat aplicarea efectivă a prevederilor legale în cauză. Fostul Guvern stabilise anul trecut, prin OUG nr. 99/2016, ca acești bani să fie acordați începând din luna martie a acestui an.

 
Loading...