Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Coronavirus. Companiile aeriene cer testarea tuturor pasagerilor curselor internaţionale, pentru înlocuirea carantinelor

Coronavirus. Companiile aeriene cer testarea tuturor pasagerilor curselor internaţionale, pentru înlocuirea carantinelor

Un articol de: Catinca Giosanu - 23 Sep 2020, 08:55
Coronavirus. Companiile aeriene cer testarea tuturor pasagerilor curselor internaţionale, pentru înlocuirea carantinelor Foto: Inquam Photos/Octav Ganea Economic

Transportatorii aerieni globali au cerut marţi testarea pentru depistarea infecției cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2, pe aeroporturi, a tuturor pasagerilor curselor internaţionale, pentru înlocuirea carantinelor care, în opinia lor, amplifică scăderea traficului, transmite agenția de știri Reuters.

 

 

Transportatorii aerieni cer testatea tuturor pasagerilor pe aeroporturi

 

 

Testele cu antigen, rapide şi ieftine, care pot fi administrate de personal non-medical, ar urma să fie disponibile în următoarele săptămân.

Șeful Asociaţiei Internaţionale a Transporturilor Aeriene (IATA), Alexandre de Juniac, a declarat că respectivele teste ar trebui să fie distribuite potrivit unor standarde convenite la nivel global.

”Nu vedem o altă soluţie care ar fi mai uşoară sau mai eficientă”, a spus Juniac, într-un birefing de presă susţinut online.

Companiile aeriene care au fost grav afectate de criza sanitară declanșată de virusul ucigaș SARS-CoV-2 au început deja să pună presiune pe guverne, în sensul să adopte soluţii alternative la restricţiile generalizate asupra călătoriilor. Transportatorii susțin că aceste măsuri de restricție împiedică încă redresarea traficului şi sunt înăsprite în prezent în mai toate țările membre ale Uniunii Europene pe fondul revenirii la creşterea îmbolnăvirilor.BOMBĂ în showbiz! George Burcea și Viviana Sposub au anunțat că vor fi ...

Odată cu disponibilitatea testelor rapide cu antigen la preţuri mici, operatorii aerieni vor presa pentru ca folosirea lor să fie susţinută de Organizaţia Aviaţiei Civile (ICAO), agenţia ONU care supraveghează reglementările aviaţiei la nivel global.

 

 

Testarea pe aeroport ”blochează sistemul” certificatelor false sau infecţiile contractate chiar înainte de călătorie

 

 

Organizația comercială internațională a companiilor aeriene IATA este de părere că producţia acestor teste poate să fie mărită la milioane de unităţi pe zi, iar testele să fie distribuite între sfârşitul lunii octombrie şi sfârşitul anului, ”contribuind la salvarea parţială a sezonului de iarnă”, a afirmat De Juniac, director general la International Air Transport Association, într-o intervenție la televiziunea Reuters.

Pe de altă parte, De Juniac a subliniat faptul că este nevoie de un acord global care să asigure că rezultatele testelor efectuate la plecare să fie acceptate în mod uniform în ţara de destinaţie.

”Aceste teste ar creşte încrederea pasagerilor că toată lumea din avion a fost testată”, a adăugat directorul general al companiei IATA.

Acesta a mai spus că testarea pe aeroport este mai eficientă pentru că ”blochează sistemul” certificatelor false sau infecţiile contractate chiar înainte de călătorie.

Specialiștii în domeniu susțin că testele cu antigen sunt mai rapide, dar mai puţin sensibile şi, din acest motiv, există o probabilitate mai mare ca unele cazuri pozitive să fie ratate, comparativ cu variantele PCR, însă diferenţa de acurateţe dintre cele două tipuri de teste a scăzut.

Printre companiile care promovează noile teste se află compania germană Qiagen, care a anunţat la începutul acestei luni că intenţionează să lanseze un test cu antigen pentru depistarea infecției cu virusul Covid-19 care să ofere rezultatul în 15 minute şi care poate fi distribuit atât pe aeroporturi, cât şi pe stadioane.

Citeşte mai multe despre:   companie aeriana