Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic CORONAVIRUS | Guvernul britanic a promis să acorde până la 2.500 de lire sterline pe lună liber-profesioniștilor

CORONAVIRUS | Guvernul britanic a promis să acorde până la 2.500 de lire sterline pe lună liber-profesioniștilor

Un articol de: Beatris Ionita - 26 Mar 2020, 19:55
Economic

Guvernul britanic a anunțat că va acorda ajutor financiar liber profesioniștilor și celor care desfășoară activități independente.

Astfel, aceste categorii vor putea solicita o subvenție de până la 2,500 de lire sterline pe lună pentru a trece mai ușor peste impasul financiar provocat de coronavirus, a anunțat cancelarul  Rishi Sunak.

Sumele vor fi plătite într-o o singură dată, integral, însă cel mai probabil începând cu luna iunie

Recent, guvernul a fost criticat pentru că nu a ținut cont de nevoile lucrătorilor independenți și liber profesioniști în pachetul de măsuri economice anunțate.
Persoanele care desfășoară activități independente vor putea solicita o subvenție în valoare de 80 % din profiturile lor medii lunare din ultimii trei ani.

Sunak a declarat că subvențiile vor fi disponibile pentru persoanele din Regatul Unit pentru cel puțin trei luni, și mai mult dacă este necesar.

În concluzie de această măsură vor putea beneficia 95% din persoanele care își câștigă venitul ca independenți, a adăugat cancelarul.

Marea Britanie a fost grav afectată de pandemia de COVID-19. 9,849 de oameni au fost diagnosticați cu virusul ucigaș de la începutul epidemiei, dintre care 477 și-au pierdut viața.  

 

Citeşte mai multe despre:   Marea Britanie