Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic CORONAVIRUS. Piețele de capital au suferit cea mai neagră săptămână de la criza din 2008. Indicele Dow Jones, cea mai puternică scădere din istorie

CORONAVIRUS. Piețele de capital au suferit cea mai neagră săptămână de la criza din 2008. Indicele Dow Jones, cea mai puternică scădere din istorie

Un articol de: George Lupu - 28 Feb 2020, 11:28
Sursă foto: Hepta.ro Economic

Piețele financiare globale au suferit joi a șasea zi de pierderi consecutive pe fondul temerilor că răspândirea coronavirusului va influența economia globală.

În SUA, Dow Jones a înregistrat cea mai puternică scădere din istorie, adică aproape 1.200 de puncte însemnând 4,4%.

Totodata, S&P 500 (SPX) a raportat o scădere de 4.4%, sfârșind ziua sub nivelul de 3.000 de puncte.

În Marea Britanie, indicele FTSE 100 (UKX) s-a depreciat și el joi, aceasta fiind prima corecție a burselor britanice din decembrie 2018. FTSE 100 a înregistrat deprecieri de 3,5%, în timp ce Nikkei 225 din Japonia a înregistrat pierderi d epeste 2%.

Aceste pierderi în șir au loc în contextul în care epidemia de coronavirus, care a început în China, se răspândește rapid în întreaga lume, restricționând călătoriile.

"Piețele se  depreciază brusc atunci când frica și incertitudinea sunt predominante, așa cum s eîntâmplă în prezent", a declarat Greg McBride, analist financiar șef pentru Bankrate.com.

Indicii din SUA și Londra au înregistrat cele mai mari pierderi săptămânale de la criza financiară din 2008.

În această săătămână, aproximativ 3.000 de miliarde de dolari au fost şterse din valoarea MSCI World, un indice de piaţă care urmăreşte evoluţia a 1.644 acţiuni la nivel global, pe fondul evoluţiei epidemiei de coronavirus, relatează agenția Reuters.

Cutremurul provocat de criza de coronavirus  pe marile piețe bursiere s-a resimțit și la București. Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au cunoscut scădere în şedinţa de tranzacţionare de joi.

Cea mai mare scădere a fost înregistrată de indicele BET-FI, care a scăzut cu 3,72%.Valoarea tranzacţiilor a fost de 14,7 milioane euro, aceasta continuând să se situeze peste media anului curent.

Din cadrul indicelui BET, avem două societăţi care au închis şedinţa pe plus: Bursa de Valori Bucureşti (BVB) 1,74% şi Electrica (EL) 1,46%, iar două societăţi care au închis la preţul de referinţă: Transelectrica (TEL) şi Conpet (COTE). La polul opus, în topul scăderilor au fost: Alro (ALR) -3,85%, Medlife (M) -3,85% şi Sphera Franchise Group (SFG) -3,66%.

 

Citeşte mai multe despre:   SUA