Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic COVID-19: Piața auto europeană s-a prăbușit în urma restricțiilor impuse pe fondul pandemiei: Înmatriculările Dacia au scăzut cu 63%

COVID-19: Piața auto europeană s-a prăbușit în urma restricțiilor impuse pe fondul pandemiei: Înmatriculările Dacia au scăzut cu 63%

Un articol de: George Lupu - 17 Apr 2020, 09:54
COVID-19: Piața auto europeană s-a prăbușit în urma restricțiilor impuse pe fondul pandemiei: Înmatriculările Dacia au scăzut cu 63% Economic

Pandemia de Covid-19 a  lovit puternic în piața auto europeană, unde înmatriculările de autoturisme noi au scăzut cu 55% în luna martie, la nivelul statelor UE. Potrivit datelor furnizate de ACEA, cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Italia și în Franța.

În martie, piața din Italia a scăzut cu 85%, cea din Franța cu 72%, cea din Spania cu 69% iar Austria, cu 67%. La polul opus, piața din Finlanda s-a contractat cu 1%, iar cea din Suedia, cu 9%. În cazul României, deprecierile au ajunss la 32%.

În UE s-au înmatriculat 567.000 de mașini noi, față de peste 1,2 milioane în martie 2019. Pentru primele trei luni din an scăderea a fost de 25%, până la 2,48 milioane mașini.

La capitolul mărci, înmatriculările Dacia au scăzut cu 63%, de la 51.000, la 19.000 de mașini. Fiat a scăzut cu 75%, Alfa Romeo cu 81%, Opel și Citroen cu 70%, Ford cu 65% și Mazda, cu 67%. Mai mici au fost scăderile la Mercedes (34%), Skoda (38%) și BMW (40%).

Prăbușirea pieței auto are loc în contextul în care, începând cu luna martie, toate guvernele au luat măsuri de carantină sau distanțare socială menite să evite răspândirea la scară largă a COVID-19.

 

Renault Group a anunțat o nouă strategie de restructurare pe piața auto chineză

 

Blocajele provocate de noul coronavirus a determinat unii giganți economici să adopte niște măsuri radicale. Renault Group a anunțat că în urma unei noi strategii de restructurare pe piața auto chineză, urmează să vândă pachetul său de 50% din acţiunile DRAC companiei Dongfeng, proces în urma căruia marca Renault va dispărea practic din China.

Grupul se va concentra pe piața chineză pe autovehicule comerciale ușoare (LCV) și pe vehicule electrice, scrie Reuters.

În acest sens, Renault va vinde pachetul de acțiuni pe care îl deținea în cadrul Dongfeng Renault Automotive Company Ltd (DRAC) partenerilor de la Dongfeng, iar după tranzacție, DRAC va înceta orice activitate legată de marca Renault.

Agenţia de evaluare financiară Fitch a retrogradat de curând ratingul Renault pentru datoriile pe termen lung, de la "BBB minus" la "BB plus", transmite Reuters.

Această evoluție negativă apare în contextul în care specialiștii estimează că pandemia va afecta câştigurile şi fluxul de numerar al Renault în 2020.  Vânzările companiei vor fi profund afecatate de încetinirea economiei globale.

 

 

Dacia și Ford opresc producţiile din uzinele românești

 

În contextul epidemiei de coronavirus, Automobile Dacia a oprit producţia la uzina de la Mioveni, începând cu data de 19 martie.

În această perioadă, angajaţii vor primi 85% din salarii, conform contractului colectiv de muncă.

De asemenea, și uzina Ford de la Craiova și-a încetat activitatea pe fondul pandemiei de COVID-19.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   UE