Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic COVID-19: Românii, cei mai afectați din Europa din punct de vedere financiar. Câți și-au amânat plata facturilor

COVID-19: Românii, cei mai afectați din Europa din punct de vedere financiar. Câți și-au amânat plata facturilor

Un articol de: Andrei Vlad - 10 Iun 2020, 16:09
COVID-19: Românii, cei mai afectați din Europa din punct de vedere financiar. Câți și-au amânat plata facturilor Economic

Pandemia de coronavirus a afectat puternic statele lumii. În cazul bunăstării financiare a cetățenilor europeni, COVID-19 și-a pus aspru amprenta, aspect reflectat în Raportul European al Plăților Consumatorilor. 

Pandememia de coronavirus se simte puternic la buzunarul cetățenilor europeni, în special la români. Companiile concediază lucrătorii sau le taie din salarii, iar foarte puține organizații mai angajează.

 KAUFLAND / LIDL / CARREFOUR / PROFI / MEGA IMAGE / AUCHAN. ANUNŢUL CE AFECTEAZĂ TOŢI CLIENŢII DIN ROMANIA

Aproape 7 din 10 români au declarat că au mai puțini bani în perioada pandemiei

 

Potrivit unui studiu realizat pe un eșantion de 4.800 de consumatori din 24 de țări din Europa, 67% dintre românii intervievați au declarat că bunăstarea lor financiară este în scădere, față de acum 6 luni de zile. 72% dintre femei și 61% dintre bărbați au afirmat că nivelul bunăstării financiare a suferit o scădere, în perioada pandemiei. 

Cetățenii români resimt cel mai puternic criza, din punct de vedere financiar, la egalitate cu Grecia.

După România și Grecia, în clasamentul statelor afectate intră Polonia, cu 62%, cu mult peste media europeană, de 48%. Imediat după, se poziționează Ungaria și Spania, cu 59%, Portugalia, cu 56%, Lituania și Marea Britanie, cu 55%, Italia, cu 54%, Estonia, cu 53%, Irlanda, cu 52%, Belgia, cu 51% și Slovacia, cu 50%.

Danemarca se află la polul opus, cu doar 25% dintre respondenții care au declarat că o duc mai prost de la declararea oficială a pandemiei. 

 

Românii, în topul optimiștilor

 

Totodată, românii ocupă un loc de frunte în clasamentul celor mai optimiști cetățeni europeni. Aproape o treime dintre cei intervievați sunt de părere că bunăstarea lor materială va cunoaște un trend ascendent în următoarele 6 luni. Estonia conduce cu 55%, urmată de Ungaria și Irlanda, cu 33%, Slovacia, cu 32%, Austria, cu 29% și România, respectiv Portugalia, cu 28%.

În România, 38% dintre cei intervievați au declarat că după plata facturilor, cu greu găsesc resurse pentru cheltuielile lunare. Cel mai puternic afectat segment este 38-44 de ani.  În această perioadă, 65% dintre respondenți au amânat plata facturilor, pentru a face față cheltuielilor zilnice. 

 

România, locul 57 în topul țărilor sigure de vizitat în această perioadă

 

România se află pe locul 57 în topul celor mai sigure țări de vizitat în această perioadă, potrivit unui studiu publicat în revista Forbes, realizat de o companie de research londoneză. La nivelulul continentului european, România este pe locul 30 din cele 43 de state, sub Bulgaria și Italia. 

Cea mai sigură țară din lume de vizitat în această perioadă este Elveția, urmată de Germania și Israel. Top 20 este completat de Singapore, Japonia, Austria, China, Australia, Noua Zeelandă, Korea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Canada, Hong Kong, Norvegia, Danemarca, Taiwan, Arabia Saudită, Ungaria, Olanda, Vietnam.  Ungaria ocupă locul 18, iar Bulgaria este pe locul 48. 

În acest moment, zonele cu cel mai mare risc sunt cele din Africa, America de Sud, Orientul Mijlociu, Asia. Cele mai „nesigure" sunt Bahamas, Laos, Cambodia, Indonezia, Peru, Paraguay, Honduras, Algeria, Maroc, Brazilia și Panama. 

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   coronavirus,   bani,   studiu,   Europa