Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Credit pe 10, 20 sau 30 de ani? Prima Casă sau credit imobiliar? Care este perioada optimă de rambursare (VIDEO)

Credit pe 10, 20 sau 30 de ani? Prima Casă sau credit imobiliar? Care este perioada optimă de rambursare (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 24 Feb 2017, 18:51
Economic

Prima Casă, un apartament mai mare, o casă la curte, o maşina mai bună...cu toții ajungem mai devreme sau mai târziu la momentul în care ne gândim sa contractăm un credit.

Însă entuziasmaţi cu gândul la noua achiziţie pierdem din vedere esenţialul. În cat timp dam banii înapoi. Cu alte cuvinte ce perioada de rambursare alegem?

Credit pe 10, 20 sau 30 de ani? Prima Casă sau credit imobiliar? Care este perioada optimă de rambursare

 

Perioada de rambursare poate fi un criteriu cel puțin la fel de important ca nivelul dobânzii sau al avansului în momentul contractării unui credit ipotecar. Explicația e următoarea. Costul cu dobânda ar putea fi micșorat cu zeci de mii de lei în cazul în care se alege o perioadã de rambursare mai mică, fie și cu doar câțiva ani.

 

Să luăm un exemplu concret. La un credit de 230.000 de lei adicã 51.000 de euro cu o ratã actualã a dobânzii de 3,8% pe an, suma economisitã la un împrumut pe 25 de ani față de un credit pe 30 de ani va fi de aproximativ 30.000 de lei, și crește cu cât perioada creditului e mai mică.

 

Atenție însă! Dezavantajul unei perioade de rambursare mai scurte constã însã într-o presiune mai mare pe bugetul familiei, în cazul exemplului nostru rata lunarã ajungând la 2.300 de lei pe zece ani față de 1070 lei pentru o perioada de 30 de ani.

 

Și încă ceva. Analiștii sfãtuiesc clienții în cazul în care reușesc sã punã bani deoparte și vor sã ramburseze anticipat sã cearã bãncii reducerea perioadei de creditare și nu a ratei.

Citeşte mai multe despre:   Prima Casa,   credit,   banca,   apartament
 
 
 
Loading...