Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Florin Cîțu: Decizia cu cât va crește pensiile va fi una politică (VIDEO)

Florin Cîțu: Decizia cu cât va crește pensiile va fi una politică (VIDEO)

Un articol de: Irina Mina - 07 Iun 2020, 23:36
Florin Cîțu: Decizia cu cât va crește pensiile va fi una politică (VIDEO) Foto: gov.ro Economic

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu,a declarat că are două scenarii pentru pensii, iar, conform unuia dintre ele, acestea vor fi majorate, în septembrie, cu 10%, cu toate acestea, duminică, în emisiunea ”Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire, oficialul a spus că decizia creșterii pensiilor va fi una politică.

”Acelea sunt scenarii ale Ministerului de Finanțe, ale mele, personale, pe care le-am făcut având în vedere evoluția, așa cum o vedem noi, a economiei anul acesta, anul viitor, pentru că, așa cum știți, creșterea de pensii de anul acesta se duce și în anul viitor. Repet, sunt scenarii personale. Decizia cu cât va crește pensiile va fi una politică”, a afirmat ministrul de Finațe.

Oficialul a mai spus că va prezenta aceste scenarii Guvernului ”cu riscurile aferente, pentru că de fiecare dată trebuie să iei o decizie în cunoștiință de cauză, iar decizia cu cât vor crește (pensiile, n.r.) va fi una politică”.KAUFLAND / LIDL / CARREFOUR / PROFI / MEGA IMAGE / AUCHAN. ANUNŢUL CE AFECTEAZĂ TOŢI CLIENŢII DIN ROMANIA

Florin Cîțu a menționat că argumentele pe care le va prezenta sunt argumente economice, riscuri și a precizat că va prezenta situația transparent.

Cât despre procentul de 10%, el a spus că a fost dat pentru că este ”o creștere rezonabilă” în contextul în care România se confruntă cu cea mai mare criză economică pe care am înregistrat-o în ultima sută de ani, provocată de pandemia de coronavirus.

Totodată, ministrul de Finanțe a declarat că ”dacă vrem să avem bani să plătim pensii și salarii și anul viitor și peste câțiva ani, trebuie să și investim”.

 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Florin Cîțu, declarații despre creșterea pensiilor

 

Reamintim că, ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a declarat că pensiile vor fi majorate în luna septembrie, însă a mai precizat că și o creștere cu 10% vine cu niște riscuri.

„Voi prezenta premierului două scenarii pe care ni le putem permite în acest moment şi fiecare cu riscul său. Unul este o creştere cu 10% a pensiilor, dar şi acolo sunt riscuri. Al doilea scenariul îl prezint premierului întâi. (...) O să creştem pensiile în septembrie. Este ceea ce putem în acest moment, o creştere de 10% în anul acesta este ceea ce poate să susţină acest buget. Putem pe termen scurt să facem tot felul de nebunii cum a făcut PSD, dar trebuie să fim responsabili”, a mai spus Florin Cîțu.

 

Violeta Alexandru: Pensiile vor crește în funcție de încasările la buget

 

Recent, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, pentru B1 TV, că Guvernul PNL are în intenție să mărească pensiile, dar procentul va depinde de încasările la buget.

„Intenția noastră asumată este de a crește pensiile, urmează să vedem situația încasărilor, impactul bugetar pe mai multe scenarii și să comunicăm în cel mai scurt timp posibil. Discuția trenează, lucrurile au fost într-o continuă evoluție în această perioadă în care s-au închis activități din cauza pandemiei. Nimeni nu avea cum să prevadă că se va ajunge la așa ceva. Lucrurile încep să-și revină, dar acum încă sunt în evoluție. Cert e că trebuie să tragem linie, să vedem care e situația”, a declarat Violeta Alexandru, pentru B1 TV.

 

Citeşte mai multe despre:   Florin Citu