Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Noi SCUMPIRI: Tarifele la TAXI vor SĂRI în AER! Vezi dacă îți vei mai putea permite o cursă de la 1 noiembrie

Noi SCUMPIRI: Tarifele la TAXI vor SĂRI în AER! Vezi dacă îți vei mai putea permite o cursă de la 1 noiembrie

Un articol de: B1.ro - 19 Oct 2018, 20:07
Noi SCUMPIRI: Tarifele la TAXI vor SĂRI în AER! Vezi dacă îți vei mai putea permite o cursă de la 1 noiembrie Economic

Vești proaste pentru cei care obișnuiesc să meargă des cu taxiul.

Varianta actualizată a Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere le permite companiilor de taxi din Bucureşti şi din ţară să îşi ajusteze tarifele la costurile operaţionale şi la preţurile carburantului.

În contextul în care prețurile benzinei și motorinei au crescut în ultima perioadă, este de așteptat ca și operatorii de taximeter să crească tariful.

“Fiecare îşi poate creşte tariful sau îl poate menţine în funcţie de costurile pe care le are, în funcţie de preţurile carburantului sau de costurile cu flota. Este decizia fiecărei companii în parte. Nu există o creştere unitară la un anumit tarif, ci de la caz la caz. Este ceva normal dacă ne gândim că tariful s-a menţinut timp de 7 ani la 1,39 lei/km, apoi timp de aproape doi ani a stat majorat la 1,69 lei/km. Dacă ne uităm în ţară vedem în Cluj sau Constanţa tarife şi de 2,4 lei/km”, a afirmat Vasile Ştefănescu, preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), potrivit zf.ro.

Astfel, unii operatori au majorat deja preţurile la 1,99 lei/km, în timp ce alţii vor atinge acest prag de la 1 noiembrie.

Majorările de preţuri ar putea continua dacă preţurile la carburant şi costurile pentru companii vor continua să crească.

„Dacă pe plan internaţional preţul petrolului va creşte până la 400% cum mai citeam în presă, nu ar trebui să aibă nimeni impresia că preţurile de transport vor rămâne aceleaşi”, a mai avertizat Ştefănescu.

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Vasile Stefanescu,   COTAR