Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Am intrat în CRIZA BUGETARĂ! Vești proaste pentru români: SCANDAL ECONOMIC între BNR și analiștii financiari (VIDEO)

Am intrat în CRIZA BUGETARĂ! Vești proaste pentru români: SCANDAL ECONOMIC între BNR și analiștii financiari (VIDEO)

Un articol de: - 02 Apr 2018, 13:26
Am intrat în CRIZA BUGETARĂ! Vești proaste pentru români: SCANDAL ECONOMIC între BNR și analiștii financiari (VIDEO) Economic

Ne îndreptăm cu paşi mari către o nouă criză economică! O spun analiştii economici, iar teoria lor este confirmată de inflaţia uriaşă şi de deprecierea monedei naţionale şi scumpirea creditelor în lei, semnale pe care le-am primit şi în urmă cu zece ani. Însuşi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a confirmat scenariul de care ne temeam: ne îndreptăm spre criză.

“În acest moment suntem în criza bugetară, spre deosebire de ce vede Mugur Isărscu, care vede criza abia la spartul târgului, așa cum a vazut-o și în 2009. Cheltuielile curente cresc într-un ritm de peste două ori și jumătate decât veniturile curente, asta e confirmarea.  Inflația este deja uriașă, dar va mai crește.S-au majorat prețurile și cresc dobânzile. O dovadă este și creșterea ROBOR-ului. Euro va crește până la sfârșitul anului până la 4,8 - 5 lei.

Am un regret, că Isărescu, care nu a văzut criza din 2008, nu o vede nici pe aceasta și apare în ea la spartul târgului. Din păcate nu acționează la timp ”, a spus Radu Soviani pentru Știrile B1 TV

La aceste afirmaţii a răspuns purtătorul de cuvânt al BNR care a afirmat că banca a acţionat corespunzător majorând de două ori rata de dobândă de politică monetara şi a susţinut că situaţia pe plan internaţional este complet diferită acum faţă de 2008 şi nu putem vorbi de o nouă criză.

"În 2008 cred că toate pieţele financiare au fost luate prin surprindere. Acum înţeleg că Radu Soviani nu a fost luat prin surprindere, ştiu poziţia lui. Noi putem spune acum foarte simplu că BNR a reacţionat şi încă a reacţionat puternic în ultima perioadă, am majorat de două dobânda de politică monetară. Sunt şi alţi analişti în societate care critică foarte mult faptul că BNR a reacţionat în felul acesta considerând că e o suprareacţie, alţii spun însă că nu am acţionat sufiecient. Noi considerăm că am reacţionat corect.

Evident că avem o situaţie în care sunt anumiţi indicatori în deteriorare. Unii ţin de politica fiscală, alţii de politica bugetară. Avem şi o inflaţie care a crescut dar ştim foarte bine că aceste scumpiri sunt mai degrabă în urmă, ceea ce vedem acum sunt efectele unor scumpiri care s-au produs, nu vedem neapărat scumpiri în perioada care vin, aceste se pot produce dacă avem politici defazate faţă de momentul actual", afirmat Dan Suciu pentru Ştirile B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 Sora ei tocmai se mutase în casă nouă, când a făcut o descoperire înfiorătoare în pivniță. „Să fugă imediat de acolo!” (FOTO)

Citeşte mai multe despre:   BNR