Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic CSDR a solicitat decidenților politici modificarea urgentă a legislației muncii

CSDR a solicitat decidenților politici modificarea urgentă a legislației muncii

Un articol de: - 31 Aug 2012, 17:55
CSDR a solicitat decidenților politici modificarea urgentă a legislației muncii Economic

Confederația Sindicatelor Democratice din România a solicitat decidenților politici, printr-un comunicat emis vineri, să modifice în regim de urgență legislatia muncii. Reprezentanții CSDR cer ca legislația românească din acest domeniu să se conformeze cu directivele europene si prevederile din Convențiile Organizatiei Internaționale a Muncii.

De asemenea, CSDR dorește ca legislatia muncii să fie în acord și cu nevoile societății românești, relatează Agerpres.

Organizația a numit starea în care sunt angajații „una de sclavie” din cauza amendării Codului Muncii și Legii 62/2011, iar prevederile în vigoare sunt considerate de Confederație unele dezavantajoase atât pentru angajați, cât și pentru angajatori.

Mai mult, CSDR a propus înființarea unor Tribunale ale Muncii, instituții independente, și a unui Minister al Dialogului Social.

“Din cauza întârzierii amendării Codului Muncii şi a Legii nr. 62/2011, angajaţii sunt menţinuţi în continuare într-o stare de sclavie, iar dialogul social lipseşte cu desăvârşire. Modificările aduse Codului Muncii în 2011, prin asumarea răspunderii de către Guvernul Boc, nu au adus beneficii nici angajatului, nici angajatorului, au prejudiciat economia naţională, punând în pericol pacea socială. Din acest motiv, se impune amendarea legislaţiei care reglementează raporturile de muncă, într-un echilibru din care vor avea de câştigat nu numai actorii sociali, ci întreaga populaţie a ţării', se menţionează în comunicat.

'Este necesară înfiinţarea unui Minister al Dialogului Social, care să aibă în competenţă parteneriatul social, Inspecţia Muncii, riscurile profesionale, normarea muncii, toate atât de necesare unui stat democratic de drept' ,
se mai spune în comunicat.

Citeşte mai multe despre:   legislatie,   munca,   comunicare,   Codul Muncii,   Emil Boc