Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Cseke: Economii de 175 milioane de lei prin închiderea spitalelor

Cseke: Economii de 175 milioane de lei prin închiderea spitalelor

Un articol de: - 17 Apr 2011, 12:55
Cseke: Economii de 175 milioane de lei prin închiderea spitalelor Foto: ghidcabinet.ro Economic

Prezent duminică la emisiunea "După 20 de ani", difuzată la Pro TV, Ministrul Sănătăţii Cseke Attila a declarat că restructurarea celor 67 de spitale şi transformarea lor în cămine de bătrâni va aduce economii de 175 milioane de lei la bugetul de stat, însă a adăugat că scopul opririi finanţării a fost, printre altele, ineficienţa acestor unităţi.

"Economia prin oprirea finanţării în cazul celor 67 de spitale este de 175 milioane de lei. Acest lucru este mai eficient pentru pacient, dar nu mai ieftin pentru sistem. Nu economia de bani - 175 de miloane de lei, cât reprezenta bugetul acestor spitale - a fost scopul principal", a spus ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, citat de Mediafax.

Ministrul a amintit de cazul pacientei de la Centrul de Sănătate Băneasa, din judeţul Constanţa, care avusese un accident vascular cerebral şi avea răni profunde, după ce fusese internată 32 de luni în unitatea sanitară, spunând că incidentul este "o dovadă în acest sens", semn că unităţile medicale trebuie restructurate.

"Acea pacientă nu avea ce căuta la Centrul de la Băneasa. Nici nu se poate vorbi despre faptul că din banii economisiţi pot fi făcute investiţii în alte spitale, întrucât banii vin de la CNAS pe furnizare de servicii medicale, nu pot fi folosiţi pentru investiţii", a mai spus ministrul Cseke Attila.

Cseke a adăugat că Ministerul Sănătăţii are două programe mari de investiţii pentru 2011, unul pe onologie şi altul pe terapie intensivă.

"Am alocat 40 de milioane euro pentru reabilitarea din oncologie. Secţiile de oncologie sunt în foarte multe spitale într-o stare foarte proastă. În România, dar şi în Europa, se înregistrează o creştere a numărului de cazuri oncologice de la an la an", a adăugat Cseke Attila.

Ministrul a mai precizat că după închiderea celor 67 de spitale, ambulanţele au de acoperit o zonă mult mai mare.

Ministerul Sănătăţii a decis închiderea a 67 de spitale, de la 1 aprilie, și reorganizarea lor în cămine de bătrâni, precum și redistribuirea angajaților acestor unităţi sanitare în alte spitale.

Citeşte mai multe despre:   ministrul sanatatii,   Ministerul Sanatatii,   CNAS