Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Cum cheltuiește RATB cele 33 de milioane de lei primite de la Primărie

Cum cheltuiește RATB cele 33 de milioane de lei primite de la Primărie

Un articol de: - 20 Iul 2016, 15:25
Cum cheltuiește RATB cele 33 de milioane de lei primite de la Primărie Foto: psnews.ro Economic

RATB va cumpăra o maşină blindată, un buldoexcavator şi centrale termice din cele 33 de milioane de lei primite în urma unei hotărâri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Mai mult, o parte din bani va fi folosită pentru modernizarea a zece tramvaie, potrivit Mediafax.

În prima ședință a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, s-a decis acordarea a 33 de milioane de lei Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), iar din această sumă, 237.000 de lei vor fi alocați pentru achiziţionarea unei maşini blindate de transport valori, care va colecta banii de la tonetele unde se vând bilete.

Suma de 387.000 de lei va fi folosită pentru achiziționareaunui buldoexcavator, iar trei milioane de lei pentru a cumpăra trei centrale termice, care vor servi încălzirii apei şi a incintelor din depourile Colentina şi Vatra Luminoasă. Mai mult, 680.000 de lei vor fi folosiți pentru un agregat de sudură.

Vor fi modernizate și zece tramvaie, pentru care s-a alocat o sumă de 19 milioane de lei, pe care însă nu se vor monta aparate de aer condiţionat.

,,Modernizare înseamnă reconstrucţie parţială a tramvaiului, prin coborârea podelei pe 20% din suprafaţa vagonului. La modernizări nu putem să punem aer condiţionat pe tramvaiele vechi, ci numai pe cele pe care le construim noi”, a declarat Constantin Tobescu, purtătorul de cuvânt al RATB.

Citeşte mai multe despre:   RATB,   primarie