Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Cum faci o simulare a costurilor pentru un leasing financiar?

Cum faci o simulare a costurilor pentru un leasing financiar?

Un articol de: - 06 Apr 2021, 09:24
Cum faci o simulare a costurilor pentru un leasing financiar? Foto: pixabay.com Economic

Multi antreprenori din Romania resimt nevoia de dezvoltare a afacerii prin achizitionarea de bunuri care genereaza profit. Insa, de cele mai multe ori, lipsa fondurilor suficiente pentru astfel de investitii determina companiile sa apeleze la diverse forme de finantare.

Una dintre cele mai solicitate solutii este leasingul financiar, deoarece ofera o flexibilitate mai mare in comparatie cu un credit bancar. Mai mult, companiile care ofera astfel de finantari dispun de o lista diversificata de echipamente pentru diferite domenii de activitate. Daca bunurile solicitate de client nu se regasesc pe lista echipamentelor oferite de compania de leasing, se poate face o evaluare a situatiei financiare a firmei, iar in urma rezultatelor se poate oferi finantare si pentru acele bunuri.

Inainte de a incheia un contract de leasing financiar, trebui sa te informezi cu privire la cateva aspecte esentiale, pentru a putea gestiona cat mai corect costurile pentru lunile urmatoare. Pentru a afla inca de la inceput daca esti eligibil pentru acordarea unui astfel de contract, consulta online un calculator leasing.

 

Cum calculezi costurile unui leasing financiar?

 

Majoritatea companiilor care ofera servicii de leasing financiar le pun la dispozitie clientilor un calculator de leasing online, care estimeaza pe loc sumele pe care va trebui sa le rambursezi esalonat.

Prin completarea unui scurt formular cu date referitoare la bunul pe care doresti sa-l achizitionezi pentru companie, vei afla care este avansul minim, perioada maxima de contract, dar si costurile totale la care sa te astepti atunci cand aplici pentru leasing financiar.

Tot cu ajutorul unui calculator leasing, vei afla valoarea ratei lunare pentru bunurile pe care doresti sa le achizitionezi, dar si alte informatii precum valoarea avansului, valoarea reziduala, dobanzile sau comisioanele percepute.

Desi toate informatiile prezentate vor prezenta valori estimative, iti vei putea da seama cu usurinta daca businessul tau poate sustine o astfel de achizitie.Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

 

Cum obtii beneficii personalizate?

 

Multe firme de leasing financiar din Romania le ofera clientilor beneficii personalizate, in functie de specificul de activitate. Dupa ce ai obtinut cifrele estimative cu ajutorul unui calculator de leasing, te poti prezenta fizic la o companie care ofera o astfel de finantare. Astfel, vei avea posibilitatea de a alege valoarea avansului, durata perioadei contractuale si periodicitatea ratelor (lunare, semestriale sau sezoniere).

Suma finantata de societatea de leasing reprezinta suma ramasa dupa stabilirea avansului si a ratei reziduale. Valoarea reziduala a bunului solicitat se va stabili de catre cele doua parti, prin negociere. La finalul perioadei de leasing si dupa plata valorii reziduale stabilite, firma solicitanta va deveni proprietara bunului contractat.

In acest context, iti poti crea un plan personalizat prin care sa eliberezi si sa utilizezi resursele financiare proprii intr-un mod flexibil, dar si sa le redirectionezi catre dezvoltarea altor investitii sau proiecte personale.

Leasingul financiar impune o rata fixa, aspect care reprezinta un avantaj prin programarea si gestionarea resurselor companiei tale intr-un mod riguros. Nu uita faptul ca bunurile pentru care soliciti finantare vor contribui la generarea de venituri pentru companie.

Contractul de leasingul financiar prezinta avantajul unei birocratii reduse, deoarece majoritatea companiilor de leasing dispun de sisteme online prin care pot aproba cererile de finantare in maximum 24 de ore de la aplicare. Primele documente pe care trebuie sa le completezi sunt cererea de finantare si acordul de consultare CRC (baza de date a Centralei Riscului de Credit, pentru a verifica daca solicitantul are restante sau alte incidente de plata). De cele mai multe ori, acestea sunt disponibile online, pe site-urile companiilor de leasing. 

In concluzie, leasingul financiar este una dintre principalele solutii pentru companiile care vor sa se dezvolte rapid, dar nu dispun de suficient capital pentru achizitionarea de bunuri. Pentru a te asigura ca iei cea mai buna decizie pentru afacerea ta, fa-ti singur o simulare a costurilor cu ajutorul unui calculator leasing online, iar ulterior apeleaza la o companie de profil pentru a obtine cea mai buna oferta pentru tine.