Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Cum poti sa-ti faci cont pe Ghiseul.ro

Cum poti sa-ti faci cont pe Ghiseul.ro

Un articol de: George Lupu - 17 Feb 2021, 15:28
Cum poti sa-ti faci cont pe Ghiseul.ro Economic

Ca în fiecare an, românii sunt invitați să-și plătească taxele și impozitele de către ANAF și la fel, ca în fiecare an există posibilitatea plătirii acestora atât la ghișeu, cât și în sistemul online.

Sistemul Național Electronic de Plată Online cu Cardul Bancar (SNEP) este destinat pentru plata diverselor tipuri de taxe, stabilite de instituţii pentru diferite servicii, online cu card bancar, fără a necesita autentificare. Sistemul SNEP este accesibil doar cu o autentificare pe bază de utilizator şi parolă

 

Pașii pentru a face cont pe ghiseul.ro

 

Pasul 1. Intră pe site-ul www.ghiseul.ro. Pentru început, va trebui să-ţi faci un cont pe platformă. Optează pentru secţiunea „Vreau cont” şi dă click pe butonul „Continuă”.

Pasul 2. Ţi se va deschide o nouă pagină denumită „Solicitare date de acces”, care cuprinde trei secţiuni: Verificare CNP, Validare card şi Trimitere e-mail. Primul pas este verificarea CNP-ului. Pentru asta, va trebui să introduci codul numeric personal, iar apoi, pentru a fi verificat, apasă butonul „Trimitere cerere”.

Pasul 3. În aceeaşi pagină îţi vor apărea mai multe câmpuri goale, pe care trebuie, de asemenea, să le completezi cu numele şi prenumele, adresa de mail şi numărul tău de telefon. Ultimul câmp liber este destinat unui cod de securitate pe care trebuie să-l introduci în caseta destinată acestuia. Bifează căsuţa prin care accepţi să fii de acord cu procesarea datelor pe care le-ai oferit pentru a primi datele de acces în cadrul platformei ghiseul.ro. Apoi, apasă butonul „Trimite cerere”.

Pasul 4. Ţi se va deschide o nouă pagină – secţiunea Validare Card. În câmpul liber trebuie să introduci numărul cardului cu care vei efectua plăţile. Atenţie! Pentru obţinerea credenţialelor (user şi parolă), se va face o verificare a cardului tău. Titularul cardului trebuie să corespundă cu solicitantul datelor de acces. Cu alte cuvinte, nu poţi folosi decât un card care este pe numele tău. Acesta trebuie emis la una dintre următoarele bănci: BCR, Raiffeisen, UniCredit, BRD, AlphaBank, Patria Bank, CEC, Banca Transilvania, Banca Română de Credite şi Investiţii, Idea Bank, OTP, Veneto Bank, BNP Paribas Personal Finance (prin brandul comercial Cetelem), Piraeus. După ce ai introdus numărul cardului, apasă butonul „Aprobă”.

Pasul 5. Datele de acces în contul de pe platforma www.ghiseul.ro îţi vor fi trimise pe adresa de mail pe care ai furnizat-o. Verifică-ţi mesajele!Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului

 

Cât de folosit este ghiseul.ro

 

De la începutul anului, prin intermediul platformei s-au făcut peste 489.000 de tranzacții, în valoare de peste 153.000.000 lei.

„În doar 5 săptămâni, numărul utilizatorilor a crescut cu 100.000. Tot mai mulți români au descoperit că Ghișeul.ro este simplu de utilizat, rapid și sigur. Mai avem foarte puțin timp până la recordul absolut pentru administrația publică: un serviciu public va trece de 1 milion de utilizatori! Sunt convins că vom ajunge acolo înainte de 31 martie, data până la care se aplică reducerea de 10% la plata anuală integrală a impozitului pe clădiri, terenuri și mijloace de transport pentru persoanele fizice”, a declarat Octavian Oprea, președintele interimar al ADR.