Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Nereguli depistate de Curtea de Conturi: Zeci de proiecte care nu s-au mai finalizat, cumpărate de Guvern pe milioane de lei (VIDEO)

Nereguli depistate de Curtea de Conturi: Zeci de proiecte care nu s-au mai finalizat, cumpărate de Guvern pe milioane de lei (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 19 Mar 2019, 10:02
Nereguli depistate de Curtea de Conturi: Zeci de proiecte care nu s-au mai finalizat, cumpărate de Guvern pe milioane de lei (VIDEO) Foto: Pixabay.com Economic

Sume imense cheltuite pentru proiecte care nu s-au mai finalizat iar datele au fost ţinute ascunse. Asta a descoperit Curtea de Conturi la Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale. Aici banii s-au cheltuit fără număr pentru proiecte pompoase care au făcut turul televiziunilor şi cam atât. Doar la acest minister, spun reprezentanţii Curţii de Conturi, s-au dus pe apa sâmbetei 70 de milioane de lei, potrivit Mediafax

Conform raportului Curţii de Conturi, în perioada 2009-2014, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale a realizat din fonduri de la bugetul de stat un proiect denumit „e-România 2". Un proiect care nu a avut nicio finalitate în afara faptului că pentru el s-au cheltuit 52 de milioane lei.

În perioada 2009-2011, acelaşi minister a realizat cu 14,5 milioane lei, bani de la buget, proiectul denumit „SUPERCOMPUTING", care a fost abandonat la scurt timp după efectuarea achiziției. 

De asemenea, între anii 2008 și 2010, reprezentanţii ministerului a utilizat 232 de mii de lei de la bugetul de stat pentru achiziționarea a două studii, care nu au fost folosite conform scopului stabilit prin documentele. Cu alte cuvinte, s-a prejudiciat bugetul ţării.

Din verificările efectuate autorităţile a reieșit faptul că MCSI a achitat aproape 9 milioane de lei pentru alte nouă studii și proiecte, iar ulterior s-a constatat că cinci dintre acestea nu au fost utilizate pentru scopul susținut în momentul fundamentării achiziției. Prejudiciul din buget, 6,7 milioane lei.

În plus, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale a plătit aproape 5 milioane de lei pentru achiziția de servicii de consultanță a 15 documentații pentru mai multe proiecte printre care e-Fraudă", „eRomânia", „e-Turism", „e-Cultura", „e-Justiție",  „e-Sănătate", „e-Educație", sau „eAdministrație".

Cei de la Curtea de Conturi susţin că reprezentanţii ministerului nu au implementat proiectele, ci doar le-au plătit.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

Citeşte mai multe despre:   Curtea de Conturi,   Ministerul Comunicatiilor