Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Dan Barna (USR) desfiinţează gargara populistă a lui Dragnea: "Nu multinaţionalele au generat inflaţia de 4%, ci măsurile luate de guvernare"

Dan Barna (USR) desfiinţează gargara populistă a lui Dragnea: "Nu multinaţionalele au generat inflaţia de 4%, ci măsurile luate de guvernare"

Un articol de: - 21 Apr 2018, 12:49
Dan Barna (USR) desfiinţează gargara populistă a lui Dragnea: "Nu multinaţionalele au generat inflaţia de 4%, ci măsurile luate de guvernare" Economic

Opoziţia reacţionează dur după ce liderul social-democrat Liviu Dragnea refuză să recunoască dezastrul politicilor economice ale guvernării PSD-ALDE, aruncând vina pe alţii pentru situaţia din piaţă.

Preşedintele USR, Dan Barna, îl contrazice pe Dragnea, afirmând că inflaţia din România de peste 4%, cea mai mare din Uniunea Europeană, a fost cauzată de măsurile economice ale actualei guvernări, nu de către companiile multinaţionale. 

"Acum o zi (joi, n.r.), Liviu Dragnea ne-a prezentat din nou politica PSD, de a guverna prin minciună şi impostură. A început să ne explice că inflaţia pe care toată Europa o ştie ca fiind de 4 %, a prezentat un tabel mincinos spunând că este de 1,4 %, vezi Doamne, sub media europeană, deşi cifrele de astăzi, cei de la Factual tocmai au dovedit, arată că avem o inflaţie de 4 % care este cea mai mare din UE, ca lucrurile să fie foarte clare. De asemenea, a încercat să dea vina pe multinaţionale pentru inflaţie, făcând abstracţie de felul execrabil economic vorbind, măsurile care au fost luate au generat această inflaţie, cea mai mare din UE. În mod firesc, exact aceleaşi multinaţionale au fost în România şi 2016, în guvernarea tehnocrată şi în anii dinainte, când România a fost pe creştere economică şi inflaţia nu era o problemă. Deci încă o minciună a domnului Liviu Dragnea", a spus vineri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, Dan Barna, conform Agerpres.

El a dezaprobat şi criticile exprimate de Dragnea la adresa conducerii Băncii Naţionale a României (BNR). 

Dragnea a declarat joi că "sub nicio formă" nu este de acord cu ideea că inflaţia ar fi generată de politicile de creştere a veniturilor românilor şi a aruncat "pisica" în cârca Băncii Centrale şi a companiilor multinaţionale.
"Sigur, am constatat că aceste companii cu capital străin când au văzut că au crescut salariile românilor au decis să crească și ei prețurile, asta doar pentru că Guvernul a dat mai mulți bani românilor", a spus Dragnea.

"Sub nicio formă inflația nu provine din politicile de creștere a salariilor. Nu poți să spui în continuare că profitul trebuie să crească și salariile să rămână mici. Și eu încerc să înțeleg, prea seamănă, prea sunt coordonate unele acțiuni de la BNR, unele declarații ale președintelui, ale liderilor din opoziție, știri false", a mai acuzat liderul PSD (Mai multe detalii AICI).
 

Citeşte mai multe despre:   Dan Barna,   USR,   Liviu Dragnea,   BNR