Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Dan Suciu intervine în scandalul politicii monetare a BNR: "Atacurile mediatice vin dintr-o singură sursă"

Dan Suciu intervine în scandalul politicii monetare a BNR: "Atacurile mediatice vin dintr-o singură sursă"

Un articol de: B1 TV - 10 Aug 2016, 08:35
Dan Suciu intervine în scandalul politicii monetare a BNR: "Atacurile mediatice vin dintr-o singură sursă" foto: jurnalul.ro Economic

Critici tot mai dure despre politica monetară dusă de Banca Centrală. Reprezentanţii BNR se apără însă şi spun că atacurile mediatice vin dintr-o singură sursă, nu au nicio bază reală, avansează date false şi, mai mult, conţin acuzaţii la limita linșajului, arată B1 TV.

Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, nu nominalizează cine este "sursa unică", însă pare că se referă la postarile lui Lucian Isar, fost bancher comercial, pe care oficialii din BNR îl consideră implicat în ceea ce presa a denumit "atacul speculativ pe leu" din 2008.

În urma acestui scandal, mai mulţi bancheri au fost îndepartaţi din funcţii.

Suciu susţine că, de mai bine de o lună, Banca Naţională a României este supusă zilnic unui tir de acuzaţii menite să ducă la confuzie.

"Atacurile mediatice vin dintr-o singură sursă, nu au nicio bază reală, nu se susţin cu documente, avansează date false, mai mult, conţin de prea multe ori neadevăruri economice şi acuzaţii la limita linsajului. Toate acestea trec dincolo de legitimitatea interesului public în ceea ce priveşte activitatea Băncii Naţionale. Nicio acuzaţie serioasă, de gravitatea celor invocate, nu se poate susţine, indiferent de câte ori e repetată, printr-o simplă frază aruncată pe un blog", acuză Dan Suciu.

Purtătorul de cuvânt al BNR susţine că nu întrebările legate de activitatea complexă a BNR deranjează, ci acuzaţiile fără conţinut.

"BNR înţelege şi respectă pe deplin procesul de transparentizare în conformitate cu legea, cu interesul public şi cu practica europeană a băncilor centrale. Website-ul BNR oferă publicului un mare volum de informaţii care răspund întrebărilor uzuale. De asemenea, nu vom ezita ca specialiştii şi comunicatorii băncii să intre în orice dezbatere publică şi să ofere toate informaţiile necesare pentru o mai buna înţelegere a activităţii şi a responsabilităţilor băncii. Banca Centrală nu va răspunde unei campanii care are ca scop denigrarea instituţiei si care nu are nimic de a face cu informarea corectă a publicului", a adăugat Suciu.

 

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   dan suciu,   BNR