Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Dan Trifu, vicepreşedinte Vel Pitar: Reducerea TVA la 9% la alimente, o gură de oxigen pentru producătorii de pâine. Piaţa gri la pâine a scăzut de la 65% la 30%

Dan Trifu, vicepreşedinte Vel Pitar: Reducerea TVA la 9% la alimente, o gură de oxigen pentru producătorii de pâine. Piaţa gri la pâine a scăzut de la 65% la 30%

Un articol de: - 30 Dec 2015, 18:24
Foto: turnucustiri.ro Economic

Dan Trifu, vicepreşedinte Vel Pitar, suține că reducerea TVA la 9% la alimente a fost o gură de oxigen pentru producătorii de pâine şi a dus la reducerea pieţei gri de la 65% la 30%, informează zf.ro.

„Am ajuns cu TVA-ul pâinii de bază la nivelul altor ţări din UE, în condiţiile în care în Anglia la pâine este zero, iar în celelalte ţări dezvoltate economic taxa este de 5% sau 9%. Piaţa gri există în continuare, însă a scăzut de la 65% la 30%”, a declarat Trifu, precizând că scăderea vine ca urmare a intensificării controalelor făcute de ANAF.

Piaţa gri este reprezentată de producătorii înregistraţi, dar care declară cantităţi mult mai mici decât produc în realitate, au mai puţini angajaţi declaraţi şi plătesc mai puţine taxe.

Vicepreședintele Vel Pitar mai precizează că nivelul TVA de 24% în ultimii ani a avut un impact major asupra afacerilor companiilor de panificaţie.

Astfel, multe dintre acestea au intrat în insolvență, faliment sau au probeleme foarte mari.

Dna Trifu a vorbit și despre faptul că pe piața din România, aproximativ 60% din pâinea vândută este neambalată.

„Nu am văzut pe nimeni dat afară din supermarket că nu a respectat regulile de igienă şi a pus mâna pe pâine”, a precizat Dan Trifu care și-a exprimat speranța ca statul să aprobe o lege
prin care să oblige comercianţii să respecte reguli mai stricte de igienă. 

Citeşte mai multe despre:   alimente,   reducere tva
 
 
 
Loading...