Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Fiscul, NEPUTINȚĂ TOTALĂ sau BLAT cu Dan Voiculescu? ANAF nu a reușit nici la 5 ani de la sentința finală în dosarul ICA vânzarea turnului Grivco, dar 'DISCOTECĂ' Teodorovici apare aproape zilnic la Antena 3

Fiscul, NEPUTINȚĂ TOTALĂ sau BLAT cu Dan Voiculescu? ANAF nu a reușit nici la 5 ani de la sentința finală în dosarul ICA vânzarea turnului Grivco, dar 'DISCOTECĂ' Teodorovici apare aproape zilnic la Antena 3

Un articol de: Andrei Stan - 14 Iun 2019, 22:13
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea Economic

Agenția Națională de Administrate Fiscală (ANAF) are mari probleme cu executarea unei hotărâri definitive a justiției, veche de 5 ani. 

Nu este vorba de o sentință oarecare, ci de decizia într-unul din cele mai mari cazuri de corupție din România: condamnarea lui Dan Voiculescu, proprietarului trustului Intact, la închisoare, în dosarul Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Fiscul aflat în subordinea ministrului de Finanțe, Eugen "Discotecă" Teodorovici, ale cărui apariții la Antena 3 sunt aproape zilnice, nu a reușit nici până în prezent să vândă sau să folosească cumva terenul şi clădirile din Băneasa confiscate de la Dan Voiculescu.

Potrivit g4media.ro, Antena Grup a reuşit a doua oară să blocheze vânzarea la licitaţie a fostelor sedii Grivco şi Antena 3, prin mai multe acţiuni în Justiţie.

În cazul turnului Grivco, spre exemplu, Antena Grup a cerut anularea procesului verbal de evaluare a imobilului la valoarea de aprocimativ16 milioane de euro. Pe 26 martie 2019, Curtea de apel Bucureşti (CAB) a declinat procesul la Tribunal, unde contestația a primit termen abia pe 26 septembrie 2019.

În paralel, în noiembrie 2018, un alt complet al CAB a suspendat efectele proceselor verbale de evaluare a imobilului „până la soluţionarea definitivă a acţiunii în anularea celor două acte, ce formează obiectul dosarului nr.7586/2/2018”.

Între timp, Antena Grup revendică şi faptul că ar avea drept de preemţiune la cumpărarea imobilului, când va fi vândut de Fisc la licitaţie, mai scrie sursa citată.

De notat și faptul că Antena Grup a reuşit să anuleze și prima evaluare, din 2015, a imobilelor. La acel moment, grupul de media al lui Voiculescu a invocat că nu a fost şi un reprezentant al trustului în comisia de evaluare.

Astfel, dintr-un prejudiciu de 60 de milioane de euro în dosarul ICA, Fiscul a reușit până acum să recupereze doar 9 milioane. Vorbim de un prejudiciu enorm, în contextul în care contribuabilii de rând, pentru datorii infinit mai mici, își găsesc rapid conturile blocate de către ANAF-ul aflat în subordinea lui Orlando "Discotecă" Teodorovici.

Întrebarea legitimă care se pune este dacă e vorba fie de o "înțelegere" amiabilă între actualul ministru de Finanțe și Antene, fie între șefii Fiscului și oamenii lui Voiculescu, sau dacă este vorba de pură incompetență. Dacă actualii șefi ai ANAF sunt incapabili să aplice hotărârile definitive ale justiției, poate că ar fi cazul ca ei să fie schimbați urgent, iar dacă e vorba de o ușoară "închidere a ochilor", atunci organele abilitate ar trebui să demareze cercetări penale.

Vă reamintim că Dan Voiculescu a fost găsit vinovat pentru privatizarea frauduloasă a fostului ICA. El a pus mâna pe terenuri şi clădiri în valoare de 60 de milioane de euro plătind doar 100.000 de euro. 

Fondatorul trustului Intact a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare. A ajuns în spatele gratiilor în august 2014 şi eliberat în iulie 2017.


 

Citeşte mai multe despre:   Dan Voiculescu,   ANAF,   Grivco,   ICA,   Antena 3,   Eugen Teodorovici
 
 
 
Loading...