Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Dăncilă anunță OUG pentru înfiinţarea fondurilor suverane de dezvoltare şi investiţii, proiect susținut puternic de Liviu Dragnea (VIDEO)

Dăncilă anunță OUG pentru înfiinţarea fondurilor suverane de dezvoltare şi investiţii, proiect susținut puternic de Liviu Dragnea (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 15 Noi 2018, 12:20
Economic

Guvernul va adopta ordonanța de urgență înfiinţarea fondurilor suverane de dezvoltare şi investiţii, puternic susținut de liderul PSD Liviu Dragnea și criticat vehement de opoziție. 

"Discutăm în şedinţă un proiect de OUG prin care vom crea cadrul general privind condiţiile prin care o societate reglementată de legea societăţilor, nr. 31/1990, trebuie să le îndeplinească pentru a fi fond suveran de dezvoltare şi investiţii.

Este nevoie de acest instrument financiar pentru susţinerea dezvoltării economice a României. Un altfel de model de dezvoltare, aplicat cu succes în alte ţări, aduce beneficii pe mai multe planuri, prin investiţii profitabile şi susţinerea unor proiecte în domenii prioritare. Prin înfiinţarea fondurilor suverane de dezvoltare şi investiţii se are în vedere crearea unor vehicule financiare sau de intermediere financiară, de acţiuni sau participaţii în proiecte sau companii profitabile, segment neacoperit în prezent pe piaţa financiară din România, care pe de o parte să aibă un rol multiplicator în economie, pentru o dezvoltare sustenabilă şi, pe de altă parte, să catalizeze, să mobilizeze resurse financiare disponibile către sectorul real şi către proiecte prioritare.

Prin activitatea fondului vor fi susţinute domenii şi activităţi de dezvoltare cum ar fi: finanţarea companiilor româneşti de importanţă strategică, investiţii în industrie, investiţii în infrastructură, creşterea competitivităţii economiei româneşti, urmărirea strategiei energetice, pieţele de capital. Sunt proiecte de anvergură, pe care le putem dezvolta împreună cu alţi investitori instituţionali sau privaţi, inclusiv prin participarea în parteneriate public-privat, aşa cum ne-am angajat în programul de guvernare.

Stabilim astfel cadrul general, urmând ca printr-o hotărâre de guvern să decidem condiţiile de funcţionare a fondurilor de dezvoltare şi investiţii, care se înfiinţează pe societăţi pe acţiuni", a declarat Viorica Dăncilă la începutul ședinței de Guvern de joi. 

Legea de înființare a Fondului Suveran de Dezvoltare de Investiţii a fost atacată la CCR de președintele Klaus Iohannis și de reprezentanții opoziției. Sesizările acestora au fost admise de judecători care au motivat că acest fond trebuie înfiinţat prin hotărâre de guvern.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila,   OUG,   Liviu Dragnea