Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Premierul Viorica Dăncilă, întrevedere cu premierul Vietnamului, ţară cu un număr important de muncitori în România (FOTO, VIDEO)

Premierul Viorica Dăncilă, întrevedere cu premierul Vietnamului, ţară cu un număr important de muncitori în România (FOTO, VIDEO)

Un articol de: Sebastian Pricop - 15 Apr 2019, 13:17
Foto: Inquam Photos / George Calin Economic

Premierul Viorica Dăncilă l-a primit, luni, la Palatul Victoria pe premierul statului Vietnam, Nguyen Xuan Phuc, însoţit de o delegaţie guvernamentală. 

La sediul Guvernului a fost semnat un memorandum de înţelegere între Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor din Republica Vietnam

"Am agreat accelerarea procedurilor naţionale pentru stabilirea condiţiilor necesare derulării exporturilor de produse româneşti de origine animală, miere şi produse apicole pe piaţa vietnameză. De asemenea, astăzi a fost semnat memorandumul de înţelegere în domeniul agriculturii între ministerele de resort din cele două ţări. Am subliniat interesul României pentru dezvoltarea de proiecte concrete de cooperare în domeniul energetic. Am evocat cooperarea excelentă la nivelul administraţiilor locale şi relevanţa acordurilor de înfrăţire pentru promovarea legăturilor comerciale, culturale, educaţionale şi turistice în beneficiul ambelor părţi", a precizat Dăncilă, în cadrul declaraţiilor comune cu premierul vietnamez, conform Agerpres.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Premierul Dăncilă a salutat şi vizita efectuată de premierul din Vietnam drept "un moment istoric" pentru relaţiile bilaterale dintre cele două state.

"Ţările noastre sunt legate prin afinităţi culturale puternice, susţinute inclusiv prin colaborarea tradiţională în domeniul Educaţiei de care au beneficiat peste 4.000 de cetăţeni vietnamezi absolvenţi de studii universitare în România.(...) Îmi face plăcere să evidenţiez faptul că ţările noastre îşi asumă cu legitimitate şi credibilitate poziţii de responsabilitate în zonele geografice de apartenenţă. Ca Preşedinţiei a Consiliului Uniunii Europene, România susţine încheierea acordului de liber schimb şi a acordului privind protecţia investiţiilor UE-Vietnam cât mai repede posibil. (...) În ultimii ani, România şi Vietnamul au înregistrat o creştere economică solidă care denotă un potenţial de cooperare economică bilaterală foarte amplu. Recunoaşterea acestei realităţi oferă un temei legitim pentru dorinţa noastră ca Vietnamul să devină un partener important al României în Asia de Sud-Est. Schimburile comerciale dintre ţările noastre au cunoscut o tendinţă ascendentă în ultimii ani. Există multiple oportunităţi de cooperare economică în domenii precum energia, petrolul şi gazele, industria auto, tehnologia informaţiei şi agricultura", a menţionat Viorica Dăncilă. 

Potrivit acesteia, reprezentanţii mediului de afaceri din cele două state vor avea posibilitatea să evalueze potenţialul de investiţii în ariile menţionate în cadrul Forumului economic bilateral organizat luni cu sprijinul camerelor de comerţ şi industrie naţionale din România şi Vietnam.

Reamintim că mii de cetăţeni vietnamezi au venit în ultimul an în România pentru a munci în industrie şi servicii, ramuri ale economiei care trec printr-o criză a forţei de muncă.

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila,   Vietnam
 
 
 
Loading...