Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Daniel Chițoiu: Listarea Transgaz va fi stabilită împreună cu Fondul Monetar Internațional

Daniel Chițoiu: Listarea Transgaz va fi stabilită împreună cu Fondul Monetar Internațional

Un articol de: - 25 Iul 2012, 18:55
Daniel Chițoiu: Listarea Transgaz va fi stabilită împreună cu Fondul Monetar Internațional Foto: alba.transilvania-tv.ro Economic

Data listării acţiunilor Transgaz va fi stabilită de autorităţile române împreună cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, a declarat miercuri ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu.

"Alte obiective asumate cu FMI şi Comisia Europeană au fost legate de managementul privat şi de listarea unor companii din energie. Este vorba despre toate companiile, începând cu Transgaz. Avem aici procedurile îndeplinite, cu FMI vom stabili data listării. Romgaz şi Nuclearelectrica sunt în calendar, care prevede listarea până la sfârşitul trimestrului 3 - începutul trimestrului 4", a declarat acesta, conform EVZ.

Despre Hidroelectrica, ministrul a precizat că “este un caz special,” deoarece de la prelaurea mandatului și în conformitate cu angajamentele cu FMI, Ministerul s-a angajat să încheie cu contractele bilaterale, care se află “în procedura de finaizare, de denunțare.”

În ultima perioadă, Euro Iosol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a anunțat că au fost denunțate contractele încheiate cu Energy Holding, Euro-P.E.C., EFT, Alpiq RomIndustries și Alpiq RomEnergie.