Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Daniel Constantin: România are nevoie de un nou acord cu FMI. Anul 2016 va fi electoral, iar presiunea pe buget imensă

Daniel Constantin: România are nevoie de un nou acord cu FMI. Anul 2016 va fi electoral, iar presiunea pe buget imensă

Un articol de: - 15 Sep 2015, 17:11
Daniel Constantin: România are nevoie de un nou acord cu FMI. Anul 2016 va fi electoral, iar presiunea pe buget imensă Economic

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, este de părere că România are nevoie de un nou acord cu FMI pentru o finanțare ieftină în 2016.

"Nu sunt un avocat al negocierilor sau al acordurilor cu Fondul Monetar Internațional, dar avem nevoie, într-un an electoral, de indicatori și de o imagine foarte bună în exterior pentru împrumuturile pe care va trebui să le facem pentru prelungirea datoriei vechi pe care o are România, nu către FMI, ci datoria publică a României. Deci, ca să ne împrumutăm ieftin, va trebui să avem un acord, nu de împrumut, dar un acord cu FMI care să ne dea această abilitate", a declarat marți ministrul.

Constantin precizează că încheierea unui acord cu instituția financiară internațională a fost discutată în coaliția de guvernare, scrie Agerpres.

"Eu cred că această soluție de compromis este una bună din toate punctele de vedere. Nu s-a schimbat nimic în Codul Fiscal. Sunt aceleași măsuri, doar că o parte din ele nu mai intră în vigoare de la ianuarie 2016, ci de la 1 ianuarie 2017. A fost o chestiune de siguranță pe care a vrut să o ia coaliția de guvernare, să ne asigurăm că nu vom probleme în anul 2016, care este extrem de sensibil din toate punctele de vedere.
România se pregătește, dincolo de anul electoral, de un an în care presiunea pe buget va fi imensă", a conchis acesta.

Citeşte mai multe despre:   Daniel Constantin,   FMI,   ministrul Agriculturii,   Cod Fiscal