Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Daniel Zamfir: Legea care anulează dobânda la dobândă pe perioada ratelor a fost atacată vineri de Guvern la CCR

Daniel Zamfir: Legea care anulează dobânda la dobândă pe perioada ratelor a fost atacată vineri de Guvern la CCR

Un articol de: Catinca Giosanu - 11 Dec 2020, 19:29
Daniel Zamfir: Legea care anulează dobânda la dobândă pe perioada ratelor a fost atacată vineri de Guvern la CCR Sursa Foto: Inquam Photos Economic

Senatorul Daniel Zamfir a declarat vineri, 11 decembrie, că Guvernul a atacat la CCR legea care anula dobânda la dobândă pe perioada în care ratele bancare sunt amânate.

 

Guvernul a atacat la CCR legea care anulează dobânda la dobândă în cazul amânării ratelor

 

„Astăzi, Guvernul a atacat la CCR legea prin care am anulat dobânda la dobândă pe care băncile şi IFN-urile o percep pentru perioada amânării ratelor. Cât de cinic poţi fi, Cîţule, să pui toată povara pe spinarea oamenilor? Totul pentru bănci şi IFN-uri, nimic pentru oameni!”, a scris social-democratul Daniel Zamfir pe contul său de socializare.

CCR va dezbate pe 13 ianuarie 2021 sesizarea Guvernului referitoare la Legea privind aprobarea OUG nr.168/2020 pentru completarea OUG nr.70/2020 privind reglementarea unor măsuri, începând cu data de 15 mai 2020, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SAR-CoV-2, pentru prelungirea unor termene, pentru modificarea și completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, a Legii educaţiei naționale nr.1/2011, precum şi a altor acte normative, conform Hotnews.

 

Ce prevede legea care anulează dobânda

 

Potrivit legii, „dobânda datorată de debitori precum şi comisioanele aferente corespunzătoare sumelor scadente a căror plată a fost suspendată nu se capitalizează la soldul creditului existent, la finalul perioadei de suspendare”.  Dobânda anuală efectivă în cazul creditelor de consum nu poate depăși cu mai mult de 15 puncte procentuale dobânda de referință practicată de BNR. În cazul creditelor de consum în valoare maximă de 15.000 de lei, suma totală de rambursat de către consumator nu poate depăși dublul sumei împrumutate. Ceea ce este important de subliniat este faptul că, această lege va fi aplicată şi contractelor în derulare, nu doar contractelor de credit viitoare.

Reamintim faptul că legea plafonării dobânzilor a fost adoptată în data de 24 noiembrie de Camera Deputaţilor cu 134 de voturi „pentru”, 58 „contra” şi 36 de abţineri.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

În martie 2019, CCR a declarat, cu unanimitate de voturi, ”pachetul de legi Zamfir” neconstituţional.

Citeşte mai multe despre:   lege atacata la CCR,   Daniel Zamfir,   plafonarea dobanzilor