Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Germania a aprobat PLAFONAREA CHIRIILOR în marile oraşe. Senatorul Daniel Zamfir: Așa cevaaa... Puteți să vă TĂVĂLIŢI până nu veţi mai putea! Dați share!

Germania a aprobat PLAFONAREA CHIRIILOR în marile oraşe. Senatorul Daniel Zamfir: Așa cevaaa... Puteți să vă TĂVĂLIŢI până nu veţi mai putea! Dați share!

Un articol de: B1.ro - 05 Sep 2018, 23:59
Germania a aprobat PLAFONAREA CHIRIILOR în marile oraşe. Senatorul Daniel Zamfir: Așa cevaaa... Puteți să vă TĂVĂLIŢI până nu veţi mai putea! Dați share! Economic

Senatorul Daniel Zamfir (ALDE) reacţionează după Guvernul de la Berlin a aprobat, miercuri, un act normativ care este destinat să țină în frâu majorarea semnificativă a chiriilor în marile orașe, un fenomen care îi afectează pe chiriași și generează îngrijorări că piața imobiliară ar putea fi supraîncălzită.

Zamfir, cunoscut pentru Legea dării în plată, precum şi ca un apărător al celor care au suferit abuzuri din partea băncilor, a comentat subiectul, anunţând că săptâmâna viitoare va fi urgentat proiectul legislativ privind plafonarea dobânzilor si retractul litigios.

"Așa cevaaaa....Pai, ce făcură bre, nemții? Au plafonat chiriile? Au intervenit în piață? Au introdus mercurial? Unde sunteti măi libertarienilor care mă acuzați pe mine de socialism? Așadar, săptămâna viitoare urgentăm plafonarea dobânzilor si retractul litigios! Puteți să vă tăvăliți până n-oţi mai putea! DAŢI SHARE!!!! #vremdreptate", a scris Daniel Zamfir miercuri seară, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Justiţiei din Germania, Katarina Barley, cea care a introdus actul legislativ, a precizat că prevederile vor permite noilor chiriaşi să cunoască sumele pe care le plăteau foştii chiriaşi şi dacă lucrările de renovare efectuate de proprietar justifică o eventuală majorare a chiriei.

Noul act normativ al ministrului german, care acum va ajunge în Parlament, obligă proprietarii să dezvăluie dacă au beneficiat de astfel de scutiri în trecut şi de asemenea care este chiria pe care o plăteau foştii chiriaşi, potrivit Agerpres.

Migraţia oamenilor spre marile oraşe din Germania şi lipsa de locuinţe disponibile a dus la creşterea chiriilor. Printre oraşele cu cele mai ridicate chirii sunt: Munchen, Koln, Stuttgart, Hamburg, Frankfurt şi Berlin.  

Banca Centrală a Germaniei a avertizat că preţurile la proprietăţile imobiliare din oraşele germane ar putea fi supraevaluate cu 15 până la 30%, sugerând că este posibil să se formeze o bulă speculativă pe piaţa imobiliară, ceea ce ar reprezenta un risc potenţial pentru stabilitatea financiară.


 

Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

Citeşte mai multe despre:   Daniel Zamfir,   Germania,   Katarina Barley