Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Datoria publică a Italiei, la un nivel record, aproape de 2.000 miliarde de euro

Datoria publică a Italiei, la un nivel record, aproape de 2.000 miliarde de euro

Un articol de: - 13 Aug 2012, 15:50
Datoria publică a Italiei, la un nivel record, aproape de 2.000 miliarde de euro Foto:romania-insider.com Economic

Datoria publică a Italiei a atins, în luna iunie, nivelul record de 1.973 miliarde euro, iar deficitul bugetar a crescut, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în mare parte din cauza contribuţiei la sprijinirea altor state cu probleme din zona euro, informează The Globe and Mail.

Datoria țării a urcat cu 6,6 miliarde de euro faţă de sfârşitul lunii mai, la 1.973 miliarde de euro, reprezentând 123% din PIB al ţării, Italia devenind astfel al doilea cel mai îndatorat stat din zona euro, după Grecia.

În plus, economia s-a contractat cu 0,7% în trimestrul al doilea, faţă de primele trei luni ale anului. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anlui trecut, PIB a scăzut cu 2,5%.

Banca centrală a raportat, de asemenea, un deficit bugetar pentru prima jumătate a anului în urcare cu 1,1 miliarde de euro faţă de perioada similară a anului trecut, la 47,7 miliarde de euro.

Deși administrația italiană viza o reducere a deficitului bugetar de la 3,9% anul trecut la 1,7% din PIB, ministrul Economiei, Vittorio Grilli, a recunoscut recent că ţinta va fi ratată.

Citeşte mai multe despre:   deficit bugetar,   criza economica