Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic De la 1 IULIE, CREȘTE PREȚUL ENERGIEI ELECTRICE! Câți bani în plus vor scoate românii din buzunare

De la 1 IULIE, CREȘTE PREȚUL ENERGIEI ELECTRICE! Câți bani în plus vor scoate românii din buzunare

Un articol de: - 23 Iun 2017, 13:03
De la 1 IULIE, CREȘTE PREȚUL ENERGIEI ELECTRICE! Câți bani în plus vor scoate românii din buzunare Foto: MagnaNews Economic

Energie electrică mai scumpă pentru români, de la 1 iulie!

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat creșterea cu până la 8% a energiei electrice.

“Ordinul nr. 50/2017 privind modificarea tarifelor reglementate de energie electrică aplicate de furnizorii de ultimă instanță (FUI) clienților casnici care nu și-au exercitat dreptul de eligibilitate, prin care s-a decis scăderea cu 5,16% a tarifelor reglementate aplicate de FUI clienților casnici, începând cu data de 1 iulie 2017 și până la sfârșitul acestui an. Energia electrică furnizată la tarife reglementate reprezintă 10% din totalul energiei electrice furnizate la clienții casnici”, se arată într-un comunicat al ANRE.

Potrivit acestui ordin, tarifele de tip Componență piață concurențială (CPC), care reprezintă 90% din factura finală a unui consumator casnic, vor crește cu 8,53%. Pe de alta parte, ordinul prevede scăderea cu 5,16% a tarifelor reglementate aplicate de furnizorii de ultimă instanță (FUI), acestea având o pondere de 10% în factura finală, explica Agerpres.

“Avizarea tarifelor de tip Componentă piață concurențială (CPC), cu modificări față de solicitările FUI, aplicabile, în trimestrul III, clienților finali casnici și noncasnici, beneficiari ai serviciului universal. Energia electrică furnizată la tarif CPC reprezintă 90% din consumul clienților casnici și este achiziționată de FUI exclusiv din piața concurențială, unde prețul energiei electrice a înregistrat o creștere cu 24% față de trimestrul II. În aceste condiții, deși FUI au propus creșteri cu 25% a acestor tarife, pe baza analizei realităților și tendințelor din piață, ANRE a considerat justificată o creștere medie la nivel național a tarifelor de tip CPC de 8,53%”, mai scrie în comunicatul ANRE.

Citeşte mai multe despre:   curent electric,   ANRE,   Enel