Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Decizia privind Declarația 600, amânată. Teodorovici: Vom încerca o comasare a cinci formulare 

Decizia privind Declarația 600, amânată. Teodorovici: Vom încerca o comasare a cinci formulare 

Un articol de: - 13 Feb 2018, 12:44
Economic

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat că în ședința de guvern de joi va prezenta o variantă a unui nou formulat care să comaseze alte cinci, printre care și Declarația 600, informează Știripesurse.ro

„Avem acea ordonanță care are termen până la 15 aprilie, timp în care noi vom propune echipei guvernamentale un nou mecanism astfel încât nimeni să nu fie afectat nici de primul termen de plată, nici de ce mai urmează. Oamenii să stea liniștiți! Săptămâna aceasta vom finaliza mecanismul respectiv, după aceea vor fi discuții la Guvern și după aceea va fi discuția publică. Nu vreau să dau detalii de ordin tehnic. (...) Știți foarte bine, sunt cinci formulare de acest tip. Vom încerca o comasare. Cei care au depus nu o să mai depună aceste formulare, în cazul în care sumele pe care dânșii le-au pus în formularul inițial sunt mai mari decât ceea ce vom estima pe anul în curs. Cu alte cuvinte, mergem pe estimare și nu pe ceea ce s-a realizat în 2017. Nu-și va pierde nimeni calitatea de asigurat, pentru că suntem în termenul legal. Vom veni cu OUG exact înainte ca cineva să-și piardă calitatea de asigurat”, a spus Teodorovici.

După ce va fi prezentat în Guvern, noul formular va fi discutat în Comisia de Dialog Social pentru a primi avizul de aprobare. 

Acest formular va aduce o nouă modalitate de calcul a bazei de impozitare. 
 

Citeşte mai multe despre:   Eugen Teodorovici
 
 
 
Loading...