Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Declaraţie alarmantă: Băncile italiene ar putea avea nevoie de ajutor de stat

Declaraţie alarmantă: Băncile italiene ar putea avea nevoie de ajutor de stat

Un articol de: - 09 Iul 2016, 09:30
Declaraţie alarmantă: Băncile italiene ar putea avea nevoie de ajutor de stat Foto: independent.md Economic

Statul italian ar putea fi nevoit să intervină pentru a preveni răspândirea problemelor care afectează cele mai slabe bănci italiene şi la ceilalţi creditori, a declarat guvernatorul Băncii Italiene, Ignazio Visco, potrivit Wall Street Journal, preluat de zf.ro.

„O intervenţie publică nu poate fi eliminată, având în vedere contextul de nesiguranţă specific problemelor care afectează încrederea în întreg sistemul bancar”, a spus Visco.

Guvernatorul Băncii Italiene a mai precizat că autorităţile subestimează semnele de îngrijorare legate de sistemul bancar italian şi de piaţa financiară din Italia.

Brexit a reaprins tensiunile din sectorul bancar italian, în sensul în care investitorii vor să scape de acţiunile de la bănci. Investitorii sunt speriaţi de rata majoră de credite neperformante şi de profitabilitatea extrem de scăzută a băncilor.

În sensul retragerilor masive din piaţă, guvernul italian a discutat posibilitatea de intervenţie în cadrul autorităţilor europene pentru a proteja sistemul.