Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ionuţ Mişa, DEMIS din fruntea ANAF la cererea lui Eugen Teodorovici: Fiscul trebuie reformat radical (VIDEO)

Ionuţ Mişa, DEMIS din fruntea ANAF la cererea lui Eugen Teodorovici: Fiscul trebuie reformat radical (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 03 Ian 2019, 15:02
Ionuţ Mişa, DEMIS din fruntea ANAF la cererea lui Eugen Teodorovici: Fiscul trebuie reformat radical (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Economic

UPDATE: Ionuţ Mişa a fost schimbat oficial din fruntea ANAF. În locul acestuia a fost numită Mihaela Triculescu.

 

Ministerul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat joi că a înaintat premierului Viorica Dăncilă cererea de demitere a directorului ANAF, Ionuţ Mişa.

Ministrul a precizat că sunt necesare modificări radicale la ANAF pentru a îmbunătăţi activitatea instituţiei şi a atrage mai mulţi bani la buget.

​”Am solicitat doamnei prim-ministru revocarea d-lui Ionuț Mișa. Anul 2019 este foarte important iar ANAF trebuie să-și schimbe radical comportamentul în economie. Vorbim de o reformă a ANAF, de informatizarea instituției și ne propunem ca 2019 să fie anul în care aceste lucruri să se și întâmple!”, a declarat Eugen Teodorovici într-o conferinţă de presă.

Teodorovici a arătat că a înaintat şi numele unui înlocuitor în fruntea Fiscului, fără a menţiona numele acestuia.

Tensiunile între Eugen Teodorovici şi Ionuţ Mişa sunt unele vechi. În repetate rânduri, ministrul Finanțelor i-a reproșat șefului ANAF gradul de colectare redus pe anumite componente: TVA sau recuperarea prejudiciilor.

Cu o zi înainte de propunerea de demitere, Ionuţ Mişa susţinea că nu înţelege de ce ar trebui să fie demis din fruntea ANAF, afirmând că instituţia a avut rezultate foarte bune în 2018.

„Nu ştiu despre ce solicitare ar fi vorba. Public, ministrul nu a făcut nicio declaraţie de acest gen. Cred că ar fi şi foarte greu să facă o astfel de solicitare, având în vedere că ANAF are cele mai mari încasări din istorie şi mult peste ce a fost prevăzut iniţial în legea bugetului. Cel mult să felicite public angajaţii şi conducerea ANAF pentru rezultatele deosebite care au contribuit major la încadrarea în deficit”, a declarat Ionuț Mișa după apariţia acestor informaţii.L-au prins cu 124 km/h în localitate, în România. Şoferul i-a zis doar o frază judecătorului şi l-a iertat de tot

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Eugen Teodorovici,   Ionuț Mișa,   ANAF