Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Florin Cîțu: Dăncilă trebuie să-i DEMITĂ urgent pe Teodorovici și Vâlcov. Trebuie să ELIMINE taxele introduse de OUG 114/2018

Florin Cîțu: Dăncilă trebuie să-i DEMITĂ urgent pe Teodorovici și Vâlcov. Trebuie să ELIMINE taxele introduse de OUG 114/2018

Un articol de: Ionescu Tudor - 30 Mai 2019, 22:15
Florin Cîțu: Dăncilă trebuie să-i DEMITĂ urgent pe Teodorovici și Vâlcov. Trebuie să ELIMINE taxele introduse de OUG 114/2018 Foto: Florin Cîțu / Facebook Economic

Demiterea ministrului de Finanțe, a a șefului Comisiei de Prognoză, eliminarea taxelor introduse sistemului bancar prin OUG 114/2018 "a lăcomiei" sau eliminarea supraaccizei trebuie aplicate urgent, a solicitat senatorul PNL, Florin Cîțu, într-o postare pe Facebook, de joi.

În plus, el a cerut şi demiterea ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, a consilierului Vioricăi Dăncilă pe probleme economice, Darius Vâlcov sau a șefului Comisiei de Prognoză, Ion Ghizdeanu, printre mulţi alții.

"URGENT pentru economie!

Dăncilă TREBUIE să-i DEMITĂ URGENT pe Teodorovici, Vâlcov, Ghizdeanu, Socol, conducerea ANAF şi toţi secretarii de stat din MFP (Ministerul Finanțelor Publice - n.r.).

Ei sunt cei care au girat aceste măsuri care au aruncat economia în criză!", a scris senatorul.

În trecut, Florin Cîțu a acuzat, de mai multe ori, falsificarea datelor economice cu scopul ascunderii situaţiei reale a economiei, Comisia de Prognoză numărându-se, de exemplu, printre instituţiile responsabile cu estimarea evoluţiei economice a României.

Florin Cîțu a acuzat, însă, inclusiv Ministerul de Finanţe de falsificarea datelor.

El şi-a continuat postarea enumerând o serie de măsuri economice caracterizate drept urgente.

"Dăncilă trebuie URGENT să adopte o ordonanţă prin care:A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

- ELIMINĂ taxele introduse de OUG 114/2018

- ELIMINĂ taxele introduse de OUG 19/2019", a precizat Florin Cîțu.

Mai exact, OUG 19/2019 modifică numai puţin de alte patru OUG-uri, plus o lege, legate de energia electrică, de investiţiile publice sau contractele de credit pentru consumatori, printre altele.

În continuare, senatorul Florin Cîțu a solicitat:

"- ELIMINĂ supraacciza

- ELIMINĂ supraimpozitarea contractelor part-time

- ELIMINĂ contribuţiile pentru venituri care nu sunt de natura salarială

- ELIMINĂ TVA defalcat"

- EXTINDE amnistia fiscala pentru toţi cei cărora li s-au recalculat ABUZIV contribuţii pentru perioada 2012-2017", a adăugat el.

Postarea originală de pe Facebook a senatorului PNL, Florin Cîțu

Citeşte mai multe despre:   florin citu_1