Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Depozitarul Central va distribui, de astăzi, dividende pentru Antibiotice

Depozitarul Central va distribui, de astăzi, dividende pentru Antibiotice

Un articol de: Catinca Giosanu - 21 Sep 2020, 08:40
Depozitarul Central va distribui, de astăzi, dividende pentru Antibiotice Sursa Foto: www.bursa.ro Economic

Depozitarul Central informează investitorii că, în perioada 21 septembrie 2020 - 20 septembrie 2023, va distribui dividende pentru acţionarii Antibiotice SA, conform

agenției de știri Agerpres.

Potrivit unui potrivit unui comunicat al depozitarului, emitentul va distribui acţionarilor dividendele aferente anului 2019. Pentru distribuția dividendelor se va utiliza serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dividendului brut pe acţiune este de 0,029879738 lei.

Printre cei care beneficiază de dividende se numără acționarii care la data de 31 august 2020 erau înregistraţi în registrul acţionarilor emitentului.

 

 

Când se va efectua plata dividendelor?

 

 

De menționat este că plata dividendelor către acţionarii emitentului se va efectua începând cu data de 21 septembrie 2020.

Cei care sunt clienţi ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare şi registru al Depozitarului Central îşi pot încasa dividendele prin intermediul acestuia.

Pentru acţionarii care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se va face fie prin transfer bancar, în baza solicitărilor transmise de acţionari, fie în numerar, la ghişeele bancare ale CEC Bank S.A. din întreaga ţară, se arată într-un comunicat al instituţiei.

 

 Carantină obligatorie pentru două săptămâni. CNSU a adoptat Hotărârea

Ce se întâmplă cu sumele aferente cuponului nr. 2?

 Tot de luni, 21 septembrie 2020, depozitarul Central va distribui și sumele de bani aferente cuponului nr. 2 pentru obligaţiunile emise de Patria Bank. Emitentul va plăti oamenilor sumele de bani aferente cuponului nr. 2, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dobânzii aferente fiecărei obligaţiuni este de 16,29452055 euro.

Obligatarii care beneficiază de sumele de bani sunt cei înregistraţi în registrul obligatarilor emitentului, la data de 31 august 2020.

Obligatarii îşi pot încasa sumele de bani aferente cuponului nr. 2 în conturile de fonduri dedicate ale Participanţilor la sistemul Depozitarului Central, deschise pe platforma T2S.

Și sumele de bani aferente cuponului nr.3 pentru obligaţiunile emise de Raiffeisen Bank SA se vor distribui tot începând de luni. Emitentul va plăti obligatarilor sumele de bani aferente cuponului nr.3, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dobânzii aferente fiecărei obligaţiuni este de 7219,44 lei.

Obligatarii care beneficiază de sumele de bani sunt cei înregistraţi în registrul obligatarilor emitentului, la data de 31 august 2020.

Pentru obligatarii care sunt clienţi ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare şi registru al Depozitarului Central, plata se va efectua în contul Participantului respectiv, deschis la banca acestuia de decontare.

În cazul celor care nu dețin un cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se va face prin transfer bancar, în baza solicitărilor transmise de aceştia.

Începând cu anul 2015, distribuirea dividendelor se efectuează prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare decontare şi registru.

Citeşte mai multe despre:   actionar,   economia României