Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Deputaţii cheltuiesc mult şi muncesc puţin: Combustibil și cazare pentru parlamentari care au case în București

Deputaţii cheltuiesc mult şi muncesc puţin: Combustibil și cazare pentru parlamentari care au case în București

Un articol de: B1 TV - 05 Aug 2013, 18:05
Deputaţii cheltuiesc mult şi muncesc puţin: Combustibil și cazare pentru parlamentari care au case în București Economic

Deputaţii cheltuiesc mult şi muncesc puţin. Datele furnizate de Camera Deputaţilor arată că aleşii au consumat aproape 40.000 de litri de combustibil, în valoare de peste 220.000 de lei. Cu aproape 30.000 de lei mai mult ca anul trecut. Se pare că toate cheltuielile deputaţilor sunt în creştere pentru că şi numărul acestora este mai mare, susţin politicienii. Întrebarea care se pune acum este şi munca în plus,  se vede sau nu?

Deputaţii nu au multe legi adoptate, dar în schimb cheltuiesc bani pe combustibil. Date furnizate de Camera Deputaţilor arată că numai în luna iunie, aleşii au consumat aproape 40 de mii de litri de combustibil, care a valorat 228.000 de lei. Dacă e să comparăm cu aceeaşi lună a anului trecut, atunci consumul a fost de aproape 204.000 lei. Mai mult, în primele 15 zile din luna iulie a acestui an, pe motorină s-au cheltuit 84.000 de lei, cu 10.000 de lei mai mult faţă de aceaşi perioadă a anului trecut.

Şi dacă tot veni vorba de cheltuieli, nu mai puţin de 304 deputaţi din cei 409 au solicitat conducerii Camerei Deputaţilor acordarea sumei forfetare de 4.000 de lei lunar, pentru a-şi plăti cazarea în Bucureşti în vacanţa parlamentară. Scandalos este însă cazul celor cinci aleşi care au cerut decontarea cheltuielilor de cazare, deşi au case în Capitală. Noul statut care spune că deputaţii care au domiciliul în Bucureşti nu au drept la bani de cazare a fost votat chiar de aceşti aleşi, care deşi au averi impresionante, mai au tupeul şi să ceară bani ilegal.

Vorbim de parlamentarii PSD Camelia Khraibani, Florian Nicolae şi Iriza Scarlat, dar şi de deputat PC Ion Diniţă şi Marian Ion de la PP-DD. Deputatul Partidului Poporului este singurul care are un răspuns, ce-i drept halucinant.

„Vin la birou şi răspund la mailuri. Plus că am o agendă încărcată, am nişte simpozioane", a declarat Marian Ion, deputat PP-DD.

Este explicaţia alesului pentru banii pe care i-a cerut ilegal. Conducerea Camerei justifică creşterea cheltuielilor cu faptul că şi numărul deputaţilor este mai mare. Doar munca în plus nu se vede. Din informaţiile de pe site-urile Camerei Deputaţilor şi Senatului, rezultă că doar 11% din actele aprobate în prima sesiune legislativă sunt propunerile noilor parlamentari.

Parlamentarii cheltuiesc mult și muncesc puțin
Embed:


Citeşte mai multe despre:   deputati,   cheltuieli,   Camera Deputatilor,   combustibil