Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Deşeurile din Bucureşti, în curând sursă de energie regenerabilă

Deşeurile din Bucureşti, în curând sursă de energie regenerabilă

Un articol de: - 05 Mar 2011, 19:55
Deşeurile din Bucureşti, în curând sursă de energie regenerabilă Foto: evz.ro Economic

Adama Technologies Corporation a anunţat semnarea acordului final pentru proiectele de energie regenerabilă din România, în cadrul cărora deşeurile din Capitală vor deveni o sursă de energie, conform unui comunicat de presă emis de compani, citat de pr-usa.net.

Proiectul românesc îşi propune să transforme deşeurile din Bucureşti în gaz, printr-un proces de lichefiere. Adama va volosi gunoiul din capitală pentru a genera energie electrică, ajungând la un nivel de 2,5 MW.

Proiectul beneficiază de un acord privind livrarea energiei şi a biomasei produse. Durata contractului de distribuţie dintre Adama şi partenerii săi este de 10 ani, putând fi prelungit cu încă zece ani. 

Până în acest moment, Adama a capitalizat 15% din capitalul necesar investiţiei, iar datorită recentelor modificări ale legislaţiei, compania poate primi avizele necesare producţiei în 3, până la 6 luni.

“Producerea energiei electrice din deşeurile capitalei, este o oportunitate excelentă pentru Adama. Astfel se pun bazele unei pieţe a biomasei, în ţări care se confruntă cu mari probleme în ce priveşte administrarea deşeurilor. Suntem onoraţi să începem munca la acest proiect şi continuăm să ţinem la curent investitorii cu privire la situaţia avizelor, ” a declarat Aviram Malik, CEO al Adama Technologies Corp.


Citeşte mai multe despre:   gaze,   Stiri Bucuresti,   energie electrica,   investitie