Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Deşi preţul petrolului a scăzut, România a rămas printre ţările cu cea mai scumpă benzină din lume

Deşi preţul petrolului a scăzut, România a rămas printre ţările cu cea mai scumpă benzină din lume

Un articol de: - 03 Dec 2014, 12:43
Deşi preţul petrolului a scăzut, România a rămas printre ţările cu cea mai scumpă benzină din lume Economic

România se numără printre ţările cu cele mai ridicate costuri pentru benzină din lume. Deşi preţul barilului de petrol a ajuns recent la cel mai scăzut nivel din ultimii patru ani, acest lucru nu se resimte şi în ţara noastră.

Potrivit unui studiu Bloomberg, realizat pentru 61 de țări, România ocupă locul 11 în topul ţărilor cu cea mai scumpă benzină, raportat la venitul mediu zilnic.

Un galon de benzină premium, adică circa patru litri, costă 4,92 de euro, în timp ce venitul mediu zilnic este de 28 de dolari (22,5 euro). Astfel, pentru cumpărarea a aproape patru litri de benzină, un român trebuie să plătească 22,04% din venitul mediu pe zi. Calculat pentru un litru de combustibil, ponderea este de 5,82% din venitul mediu zilnic.

În ceea ce priveşte preţul litrului de benzină, acesta se situează la 1,3 euro, scăzând cu 17% în ultimele şase luni în România, potrivit datelor Bloomberg.

Astfel, România se clasează pe locul 29 în rândul ţărilor luate în considerare de analiza Bloomberg, după preţul litrului de benzină

Ţinând cont, însă, şi de salarii, România se plasează în clasamentul denumit "suferinţă la pompă" pe locul 11 în rândul celor 61 de state analizate.

Topul ţărilor cu cele mai mari preţuri la benzină este condus de Norvegia, unde un litru de benzină costă 1,96 de euro, fiind urmată de Turcia (1,79 euro) şi Hong Kong (1,72 euro).

Citeşte mai multe despre:   petrol