Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Dezvăluire ŞOC: NSA a urmărit deţinătorii de BITCOIN din întreaga lume! Căderea monedei virtuale este ORCHESTRATĂ

Dezvăluire ŞOC: NSA a urmărit deţinătorii de BITCOIN din întreaga lume! Căderea monedei virtuale este ORCHESTRATĂ

Un articol de: B1.ro - 21 Mar 2018, 13:56
Dezvăluire ŞOC: NSA a urmărit deţinătorii de BITCOIN din întreaga lume! Căderea monedei virtuale este ORCHESTRATĂ Economic

Fostul angajat NSA Edward Snowden, care a aruncat Facebook-ul în groapa cu lei prin dezvăluirile privind legătura cu Cambridge Analytica, vine cu noi date cutremurătoare, de această dată despre controversatul Bitcoin, se arată pe portalul The Intercept.

Potrivit noilor documente scoase la lumină de Snowden, Agenţia Naţională de Securitate a SUA a urmărit utilizatorii de Bitcoin din întreaga lume, în principal fiind vorba de accesarea datelor din computerele celor ce deţineau moneda virtuală.

Potrivit unui raport datat martie 2013, NSA a găsit o modalitate de a urmări tranzacţiile în Bitcoin, deţinând parole ale unor utilizatori, activitatea lor pe net şi chiar adresa MAC – un număr unic idedentificare.

Una din raţiunile care au stat la baza apariţiei criptomenedelor a fost tocmai evitarea băncilor şi gradul sporit de confidenţialitate al tranzacţiilor, ceea ce în lumina noilor dezvăluiri se duce de râpă.

Bitcoin a fost cea mai urmărită monedă virtuală de către NSA şi prioritatea ei nr. 1 în materie de criptomonezi.

Pentru aceasta NSA a folosit un program numit MONKEYROCKET, un subprogram Oakstar, care culege date din Europa de Est, America de Sud şi Asia, după cum arată documentele publicate de Edward Snowden în buna tradiţie WikiLeaks.

Softul folosit transmitea datele tranzacţiilor direct către computerul central al agenţiei americane, oficial, motivaţia fiind găsirea conexiunilor cu “operaţiunile teroriste de pe mapamond“.

În aceste condiţii, nu trebuie să mai mire pe nimeni cum, de la începutul lui 2018, criptomonezile şi în special Bitcoinul au început să scadă vertiginos.

 Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi de Carol al II-lea

 


 

Citeşte mai multe despre:   Bitcoin,   NSA