Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Dezvoltatorii imobiliari s-au reorientat către construcția de garsoniere

Dezvoltatorii imobiliari s-au reorientat către construcția de garsoniere

Un articol de: B1 TV - 19 Aug 2012, 20:28
Economic

Dezvoltatorii imobiliari au găsit o modalitate perfectă de a evita criza. Aceştia s-au orientat spre construirea de garsoniere, în locul apartamentelor luxoase oferite înainte de 2008. Antreprenorii au aplicat perfect modelul românesc: blocuri construite cu materiale cât mai ieftine şi  apartamente cu suprafeţe cât mai mici.

Criza imobiliară nu i-a descurajat pe dezvoltatorii din ţara noastră. Aceştia s-au orientat spre vânzarea de garsoniere sau pe transformarea acestora în apartamente cu două  camere. Chiar dacă statisticile oficiale arată că preţurile locuinţelor s-au redus cu 30-40% din 2008 şi până acum, în realitate metrul pătrat locuibil se vinde în continuare cu peste 1000 de euro.

Preţurile variază şi în funcţie de locaţie, şi mai precis de mijloacele de transport aflate în zonă sau de spaţiile verzi avute la dispoziţie.

Cel mai mare  dezavantaj al investitorilor străini în defavoare celor români sunt costurile legate de întreţinere, ce cuprind paza, iluminatul sau curăţenia. Acestea pot ajunge şi la 200 de lei pe lună, în afara facturii individuale de uitlităţi. Un alt aspect de care trebuie să ţină cont cei care doresc să achiziţioneze un apartament în cadrul unui astfel de proiect este reprezentat de diferenţa dintre preţul comunicat de vânzători şi nota de plată finală.

Conform unei analize făcută de cei de la Capital, cele mai avantajoase oferte din punctul de vedere al preţului se găsesc în zonele Ghencea, Cartierul Roşu şi Popeşti Leordeni. Pentru cei interesaţi însă mai mult de spaţiile verzi şi de posibilităţile de transport, indicate sunt cartierele Titan, Bucur Obor sau Mihai Bravu.

Citeşte mai multe despre:   constructie
 
Loading...