Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Digg, fostul star al site-urilor de social-media, vândut la preț de discount

Digg, fostul star al site-urilor de social-media, vândut la preț de discount

Un articol de: - 13 Iul 2012, 12:30
Digg, fostul star al site-urilor de social-media, vândut la preț de discount Foto: digitaltrends.com Economic
Digg Inc., unul dintre site-urile pionier de social-media, care avea în trecut o valoare estimată la 160 milioane dolari, a fost vândut pentru prețul de discount de doar 500.000 dolari, susțin surse apropiate situației, citate de Wall Street Journal. Cumpărătorul este firma de tehnologie Betaworks din New York, care încearcă să readucă la viață un site de sharing al informațiilor depășit de Facebook și Twitter.

Digg a confirmat joi că și-a vândut brand-ul, site-ul web și tehnologia celor de la Betaworks. Prețul este unul mai mult simbolic pentru o companie care a adunat 45 milioane de dolari din partea unor investitori importanți precum Greylock Partners - reprezentatul Facebook, fondatorul LinkedIn - Reid Hoffman și capitalistul Marc Andreessen.

Digg a primit oferte mai mari din partea altor companii din domeniul tehnologiei și media, dar a decis până la urmă că Betaworks are cel mai bun plan pentru revitalizarea brand-ului, spun sursele WSJ. În luna mai, Washington Post Co. A angajat 15 dintre inginerii Digg, peste jumătate din totalul angajaților companiei, pentru subsidiara sa de digital media SocialCode.

Betaworks își cumpără astfel un site care și-a făcut și încă are un nume și un trafic de peste 7 milioane de vizitatori pe lună, conform cifrelor din luna mai.

Digg a început ca unul dintre cele mai promițătoare site-uri din Silicon Valley. A fost fondat în 2004 și, prin intermediul lui, utilizatorii își pot aduna la un loc colecțiile de știri și alt conținut de pe internet fără a se mai baza pe alegerile făcute de editorii publicațiilor. Utilizatorii Digg postează link-uri pe pagina home a site-ului și apoi alți utilizatori le votează alegerile, în funcție de importanța informațiilor postate.