Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Discrepanțe majore între pensiile de stat. În ce domenii se câștigă de până la 13 ori mai mult față de media națională

Discrepanțe majore între pensiile de stat. În ce domenii se câștigă de până la 13 ori mai mult față de media națională

Un articol de: Andrei Vlad - 30 Noi 2020, 16:20
Discrepanțe majore între pensiile de stat. În ce domenii se câștigă de până la 13 ori mai mult față de media națională Economic

Toate pensiile au cunoscut creșteri semnificative în ultimii ani, însă nebazate pe o realitate fiscală. Au fost majorate, dar acest lucru nu a rezolvat discrepanța uriașă între cei săraci și cei bogați. 

Din punct de vedere fiscal, România se confruntă cu mari problemele. Diverse categorii profesionale se simt neîndreptățite prin veniturile mici pe care le obțin de la stat, în timp ce anumite funcții sunt remunerate cu sume astronomice, iar cazurile în care diverși directori de companii de stat au salarii duble față de președinte și premmier, sunt celebre. 

Salariul net este grav afectat de impozitarea foarte aspră, printre cele mai severe din Europa și astfel, salariul brut arată bine doar pe hârtie. Pensiile speciale pentru parlamentari, primari, militari și alte categorii profesionale au stârnit revoltă în rândul populației considerate „nespeciale", iar discrepanțele majore în sistemul de pensii se mențin în continuare, la nivel ridicat.

 

Lista pensiilor în România 2020

 

1.436 de lei - pensia medie în România

3.851 de lei - personal militar

4.439 de lei - personal auxiliar instanțe

4.547 de lei - funcționari Parlament A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

4.700 de lei - personal MAI

5.000 de lei - personal SRI

5.538 de lei - diplomați și personal consular

7.800 de lei - funcționari Curtea de Conturi

10.891 de lei - personal aeronautic

18.716 lei - judecători și procurori

Citeşte mai multe despre:   pensii,   impozit