Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Dosarul ICA, în care Dan Voiculescu este acuzat de trafic de influență, pasibil de o nouă amânare: Expertiza financiar-contabilă nu a fost finalizată

Dosarul ICA, în care Dan Voiculescu este acuzat de trafic de influență, pasibil de o nouă amânare: Expertiza financiar-contabilă nu a fost finalizată

Un articol de: B1 TV - 10 Mai 2012, 09:31
Dosarul ICA, în care Dan Voiculescu este acuzat de trafic de influență, pasibil de o nouă amânare: Expertiza financiar-contabilă nu a fost finalizată Foto: evz.ro Economic

Dosarul Institutului de Cercetări Alimentare în care Dan Voiculescu este acuzat de trafic de influenţă tinde să se prelungească tot mai mult, pentru că magistraţii aşteaptă în continuare ca expertiza financiar-contabilă să fie finalizată. Până acum, judecarea procesului a fost amânată de 9 ori.

Procesul în care preşedintele de onoare al conservatorilor, Dan Voiculescu, este învinuit de privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare are mari şanse să primească o a zecea amânare. Şi asta pentru că expertiza financiar-contabilă necesară la dosar nu este gata.

Aflată în curs de desfăşurare, expertiza investighează modul în care a fost ales preţul de ofertă, evaluarea acestuia, precum şi valoarea de piaţă a clădirilor şi terenurilor din proprietatea ICA în momentul privatizării.

Voiculescu a fost trimis în judecată de procurori în decembrie 2008 pentru că s-a folosit de funcţia sa politică pentru a cumpăra pachetul majoritar de acţiuni al Institutului de Cercetări Alimentare la un preţ cu mult sub cel real. Acesta este acuzat că a făcut abuz de funcţia sa de conducere a unui partid politic pentru a obţine bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, respectiv spălare de bani.

Concret, este vorba despre aproape 4 hectare de teren si un hectar de construcţii în Băneasa care au fost cumpărate de liderul conservator la un preţ de 75 de ori mai mic. Astfel, prejudiciul estimat se ridică la aproape 8 milioane de euro. Nu mai puţin de 13 persoane au fost trimise în judecată în acest dosar. ICA nu este însă singurul dosar în care mogulul este implicat. Dan Voiculescu are pe rol o serie de procese chiar cu ministerul Agriculturii, minister condus acum de preşedintele PC, Daniel Constantin.

Citeşte mai multe despre:   Dan Voiculescu,   proces,   trafic de influență,   amanare