Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Dragoș Pîslaru, ministrul Muncii: Toate aceste elemente de sporuri, indemnizaţii, trebuie înglobate cât mai mult într-un salariu de bază

Dragoș Pîslaru, ministrul Muncii: Toate aceste elemente de sporuri, indemnizaţii, trebuie înglobate cât mai mult într-un salariu de bază

Un articol de: - 01 Iul 2016, 09:26
foto: romaniatv.net Economic

Dragoș Pîslaru, ministrul Muncii, a declarat că doreşte includerea sporurilor şi indemnizaţiilor în salariul de bază, pentru „simplificare“, în contextul în care foarte multe astfel de sporuri au fost acordate prin legi speciale.

„Abordarea noastră este una de simplitate, o abordare în care vom încerca să simplificăm. Prin urmare, toate aceste elemente de sporuri, indemnizaţii, care s-au dat pe diverse legi, trebuie înglobate cât mai mult într-un salariu de bază care să reflecte acele principii de echivalare, uitându-ne şi la câştigul net. Mă uit care este salariul de bază, dar mă uit şi cu ce rămâne în mână persoana respectivă“, a mai arătat Dragoş Pîslaru, conform stiripesurse.ro.

Legea salarizării bugetarilor are un impact de 28 de miliarde de lei dacă se ia în calcul varianta care „rezolvă lucrurile“ sau de 10-14 miliarde de lei dacă  se restrâng cheltuielile, ceea ce înseamnă că va putea fi implementată în patru-cinci ani de la adoptare, a declarat Dragoş Pîslaru, ministrul Muncii.

Oficialul a declarat că proiectul legii va fi finalizat până la sfârşitul acestui an dacă se păstrează echivalările actuale între categoriile de bugetari şi că s-ar deschide o „Cutie a Pandorei“ dacă se va aduce în dezbatere unde se va situa „profesorul faţă de doctor, poliţist sau judecător“.

În acest moment, Guvernul definitivează principiile pe care se va baza noua lege a salarizării, urmând ca acestea să fie făcute publice peste trei săptămâni.

Citeşte mai multe despre:   ministrul muncii,   indemnizatii,   salariu
 
Loading...