Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Consiliul IMM-urilor: Dreptul de a ataca Ordonanțele de Urgență la CCR ar trebui extins şi la domeniul fiscal şi economic

Consiliul IMM-urilor: Dreptul de a ataca Ordonanțele de Urgență la CCR ar trebui extins şi la domeniul fiscal şi economic

Un articol de: Ionescu Tudor - 22 Mai 2019, 16:45
Sursă foto: Facebook / Consiliul IMM-urilor Economic

Având în vedere practica Guvernului de a emite ordonanţe de urgenţă cu impact negativ major asupra activităţii agenţilor economici, fără consultarea acestora, dreptul de a ataca Ordonanțele de Urgență direct la Curtea Constituțională ar trebui extins şi la domeniile fiscal şi economic, a precizat Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), într-un comunicat de presă.

Consiliul IMM-urilor a oferit ca exemplu OUG nr. 114/2018 "a lăcomiei", care ar avea consecinţe dezastruase în economie.

Printre măsurile dezastruoase numărându-se suprataxarea băncilor în funcţie de creşterea ROBOR, suprataxarea companiilor din energie cu 2% pe cifra de afaceri sau suprataxarea companiilor din telecomunicaţii cu 3% pe cifra de afaceri.

"CNIPMMR consideră că printre entităţile îndreptăţite să atace direct OUG la Curtea Constituţională trebuie să se afle Consiliul Economic şi Social, instituţie constituită în scopul realizării dialogului tripartit la nivel naţional, precum şi organizaţiile patronale şi sindicale reprezentative la nivel naţional, în calitatea lor de parteneri sociali interesaţi în domeniul relaţiilor industriale", se arată în comunicat.

Solicitarea făcută de Consiliul IMM-urilor oglindeşte una dintre întrebările care vor fi puse la referendumul din 26 mai, care vizează interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare.